ms Napisano 29 Sierpień 2002 Autor Napisano 29 Sierpień 2002 To i ja dorzucę kolejną propozycję modyfikacji forum.Tylko proszę wszystkich modemowców o powstrzymanie emocji:-)Jak się zapatrujecie na możliwość bezpośredniego (natychmiastowego) zamieszczania zdjęc na forum poprzez podanie linka (oczywiście z odp. rozszerzeniem .jpg, .gif) do grafiki widocznej na innych stronach?Zdjęcia wowczas będą wyswietlane na forum Odkrywcy" poprzez wczytanie tego obrazka.Taka opcja jest dostepna na darmowym nethicie (ci, którzy korzystaja z forum nethit-u zapewne wiedzą na czym ów udogodnienie - dla niektorych - polega).Niestety to rozwiązanie odczulyby (w negatywnym tego slowa znaczeniu) osoby korzystające z polączeń modemowych - niejednokrotnie dość spore rozmiary obrazkow w polaczeniu z czesto wolnym serwerem na ktorym wisi" owo zdjęcie wydluzy znacznie czas wyswietlenia sie danego watku w pelnym wymiarze (tekst plus grafika).
Gość Napisano 29 Sierpień 2002 Napisano 29 Sierpień 2002 Albo tylko link do obrazków, jeśli nie przejdzie opcja wyświetlenia od razu.
Bocian Napisano 29 Sierpień 2002 Napisano 29 Sierpień 2002 No to może ja odpowiem chociaż z modemu nie korzystam :)Odpada jakakolwiek możliwość dodawania własnych odnośników do zewnętrznych grafik i skryptów.Z różnych względów.Jedyna możliwość jaką widzę to udostępnienie samodzielnego dodawania zdjęć do forum przez zalogowanych użytkowników. Ale jak to w życiu bywa znowu napotykamy na problemy. Umożliwić dodanie ilu zdjęć? 1,2,3? Jak zachowa się to wszystko gdy ktoś przypadkiem" doda zdjęcie 2000x3000 pikseli? Mogę konwertować automatycznie rozmiar ale obraz traci drastycznie na jakości. Jest parę ograniczeń technicznych. Jak się zabezpieczyć przed dowcipnisiami? Też czasami muszę odejść od komputera na dłużej niż 10 minut:). Moduł taki generalnie jest tworzony ( jak i parę innych ) i jest w fazie testów i poprawek. Niestety możliwość dodawania zdjęć zostanie udostępniona tylko i wyłącznie osobom zarejestrowanym. No i stało się dać palec to rękę wciągną :) Zresztą musimy poczekać aż zbierze się większość głosów ( min. 3 osoby ) :)
ms Napisano 29 Sierpień 2002 Autor Napisano 29 Sierpień 2002 To pozostańmy przy tym co planuje szef tego interesu - czyli możliwości dodawania zdjęć przez zarejestrowanych uzytkownikow.A temat osób, które zechcą pokazac na tym forum grafike rodem z sex-site jest szeroki jak internetowa pajeczyna :-)Trzeba zaryzykować i dzialac na zasadzie weryfikacji dodawanych stopiowo funkcji przez czas - nie sprawdzi się, zaczną się dziac rzeczy, ktore nie powinny nigdy zaistniec na lamach Odkrywcy" - opcja ta powinna byc usunięta w trybie natychmiastowym.Osobiscie liczę jednak na dojrzalosc emocjonalna osób zainteresowanych tematyka serwowana przez Odkrywcę".W kwestii wielkości zdjęcia najlepiej udostepnic możliwośc publikacji grafiki do określonego rozmiaru (np. max 50kb 1 fota?)
Toper Napisano 29 Sierpień 2002 Napisano 29 Sierpień 2002 Wspaniałe macie pomysły :).Jestem za zmianami.Żebyśmy się tylko w tych wszystkich udogodnieniach nie pogubili :)Trzeba chyba kupić cyfrówkę.
ms Napisano 29 Sierpień 2002 Autor Napisano 29 Sierpień 2002 Toper: wystarczy ze nastepnym razem nie zapomnimy o aparacie foto:-)Bedzie material na nowa galerie.
Rumburak Napisano 29 Sierpień 2002 Napisano 29 Sierpień 2002 Witam!Ja jestem zarejestrowanym użytkownikiem i chciałem dorzucić zdjęcie mojego Nebelwerfera kiedy o nim dyskutowaliśmy. Niestety nie wiem jak to się robi, tzn. jak się dodaje zdjęcia. Gdybym wiedział jak to się robi, to taki Nebelwerfer - to jest model wykonany przeze mnie w skali 1-35, pojawiłby się na początku dyskusji i każdy by wiedział o czym dyskutuje. Proszę o informację. POZDRO
Bocian Napisano 29 Sierpień 2002 Napisano 29 Sierpień 2002 zacytuję: Moduł taki generalnie jest tworzony ( jak i parę innych ) i jest w fazie testów i poprawekJest tworzony. Jak na razie jedyną możliwością dodania zdjęcia do forum jest podesłanie go do mnie z odpowiednią notatką co, jak i do czego a ja już zajmę sie resztą.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.