Skocz do zawartości

Wasze pierwsze znaleziska?

mietek

Rekomendowane odpowiedzi

hihi od dwoch dni mam wykrywke, no niezły kawałek pola przekopanego no i co ??? kilka lusek i kapsli , no tez drut kolczasy sie trafił, a tak jak byłem dzieckiem na grzybach znalazłem marki niemieckie z 41 no i wiele innych moze mniej ciekawszych fantów :)
pozdrawiam i zachęcam wszystkich do szukania , to wciąga

• Odpowiedzi 124
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
moim pierwszym znaleziskiem był hełm polski salamndra chyba, maska p.gaz RSC i hełm Adrian. maiłęm wtedy chyba 8 lat, i mam wyrzuciłą hełmy bo powiedziała że na co taki złom :(. ale maska ciągle jest. później jeszcze jakiś floret wdachu strychu

Witam
To było w czasach gdy nie obowiązywała obecna Ustawa.
Kolega z Sochaczewa wprowadził Nas na prywatny teren w Mistrzewicach-okolice Bitwy nad Bzurą.
I to jest nasze pierwsze znalezisko!
Prezentowałem to już kiedyś na Forum.
Teraz mam lepsze zdjęcia dlatego powtarzam.

• 2 weeks later...
A moim pierwszym znaleziskiem byla Boratynka litewska z 1664roku. I co najgorsze? to ze mialem ja tylko ok 2 godzin. Znalazlem ja ot tak lezaca w lesie na drodze. Pozniej w domu zachcialo sie dziecku ja obejrzec i...to byly ostatnie jej chwile u mnie. Tak oto ziemia po 300 ponad latach monete oddala i pewnie zabrala spowrotem. Do tej chwili nie moge odzalowac tej malej zardzewialej monetki.

• 3 months later...
Chociaż chodzę jeszcze do gimnazjum to już mam dużo ciekawych rzeczy na swoim koncie(zaczynałem od zera).
Moje pierwsze znalezisko to niemiecki krzyż za zasługi
(działalność)w stowarzyszeniu kombatanckim a okresu między wojennego, żadkość,po tym co zobaczyłem słów mi brakło.
Co za przeżycie!!!

Pierwsze znalezisko z wykrywaczem (rok temu)to mnóstwo
łusek od lebela, mausera i innych.A tagże guziki i kilka monetek.

pzdr militarny

1sza była ta łuska(to co z niej zostało)-od niej zaczęło się całe zbieranie militariów-miałem wtedy 9latek-u cioci pod Iłżą idę sobie koło szopy a tam wisiała sobie na sznurku-zawieszona na kawału blachy i niestety obcięta-od naszej 75tki-służyła cioci jako gong do zwoływania kur na karmienie-teraz jest pojemnikiem na długopisy-na honorowym miejscu mojego biurka:)

• 3 months later...
moje prygody zaczęly sie na przeszukiwaniu swiezo zaoranego pola obok ruin XIV wiecznego zamku. no a potem lopatka i sklejanie ceramiki na budapren.To o stokroć lepsze niż jakiekolwiek puzle.pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie