szykan Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 hihi od dwoch dni mam wykrywke, no niezły kawałek pola przekopanego no i co ??? kilka lusek i kapsli , no tez drut kolczasy sie trafił, a tak jak byłem dzieckiem na grzybach znalazłem marki niemieckie z 41 no i wiele innych moze mniej ciekawszych fantów :)pozdrawiam i zachęcam wszystkich do szukania , to wciąga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 moim pierwszym znaleziskiem był hełm polski salamndra chyba, maska p.gaz RSC i hełm Adrian. maiłęm wtedy chyba 8 lat, i mam wyrzuciłą hełmy bo powiedziała że na co taki złom :(. ale maska ciągle jest. później jeszcze jakiś floret wdachu strychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 napisałęm że pierwszym był hełm ss, bo był on znaleziony w lesie. tamto znalazłęm w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 napisałęm że pierwszym był hełm ss, bo był on znaleziony w lesie. tamto znalazłęm w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 15 Lipiec 2004 Share Napisano 15 Lipiec 2004 Oficerki z prawidłami mojego dziadka na strychu i fotki jego z kupmlami z wojska w albumie babci. Seria fotek jak obojali się na przepustce na jakiejś łące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 Bez wykrywki to jakis łuski, odłamki. A z wykrywką to na pierwszym wypadzie łłuska o lebela, a na drugim zatyczka na lufę mauzera, fajna bo z biciami pułkowymi.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 WitamTo było w czasach gdy nie obowiązywała obecna Ustawa.Kolega z Sochaczewa wprowadził Nas na prywatny teren w Mistrzewicach-okolice Bitwy nad Bzurą.I to jest nasze pierwsze znalezisko!Prezentowałem to już kiedyś na Forum.Teraz mam lepsze zdjęcia dlatego powtarzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Ujęcie z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 W blaszanej skrzyneczce był dodatkowo ten pojemnik z taką zawartością.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 A to pokrywka pojemnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLAW 100 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Ano dziś po raz pierwszy poszedłem na spacer z pożyczonym wykrywaczem i znalazłem takiego moniaka , super sprawa .poz Slaw 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 A to wszystko było umieszczone w smarze i okręcone gazetami.Część udało mi się uratować.Jak widać Polska wygrała z Włochami 11:5 ale w jakiej dyscyplinie sportowej...nie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 No i ostatnie zdjęcie...też część gazet.Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 A to ze specjalną dedykacją i pozdrowieniami dla kolegi bjar_1..Udanej Niedzieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Łuska z mausera.Odkopana przy renowacji schronu.sygnatury: P334, S*, 14, 37 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 1AIR1 - no tak jak to mówiłem już dawno temu ładny fancik. W sumie browar na Grzybowskiej już wyzionął ducha... a przed wojna był trzecim co do wielkości browarem... Ech...Udanej niedzieli! :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 A moim pierwszym znaleziskiem byla Boratynka litewska z 1664roku. I co najgorsze? to ze mialem ja tylko ok 2 godzin. Znalazlem ja ot tak lezaca w lesie na drodze. Pozniej w domu zachcialo sie dziecku ja obejrzec i...to byly ostatnie jej chwile u mnie. Tak oto ziemia po 300 ponad latach monete oddala i pewnie zabrala spowrotem. Do tej chwili nie moge odzalowac tej malej zardzewialej monetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
militarny Napisano 5 Listopad 2004 Share Napisano 5 Listopad 2004 Chociaż chodzę jeszcze do gimnazjum to już mam dużo ciekawych rzeczy na swoim koncie(zaczynałem od zera).Moje pierwsze znalezisko to niemiecki krzyż za zasługi(działalność)w stowarzyszeniu kombatanckim a okresu między wojennego, żadkość,po tym co zobaczyłem słów mi brakło.Co za przeżycie!!!Pierwsze znalezisko z wykrywaczem (rok temu)to mnóstwołusek od lebela, mausera i innych.A tagże guziki i kilka monetek. pzdr militarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Listopad 2004 Share Napisano 6 Listopad 2004 1sza była ta łuska(to co z niej zostało)-od niej zaczęło się całe zbieranie militariów-miałem wtedy 9latek-u cioci pod Iłżą idę sobie koło szopy a tam wisiała sobie na sznurku-zawieszona na kawału blachy i niestety obcięta-od naszej 75tki-służyła cioci jako gong do zwoływania kur na karmienie-teraz jest pojemnikiem na długopisy-na honorowym miejscu mojego biurka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Listopad 2004 Share Napisano 6 Listopad 2004 Jak pamiętam-czyściłem ją z osadów ajaxem przez kilka godzin-i jak pamiętam dziecko się uhahało jak jako 1sza rzecz spod osadu wyszedł orzełek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Listopad 2004 Share Napisano 6 Listopad 2004 Jak pamiętam-czyściłem ją z osadów ajaxem przez kilka godzin-i jak pamiętam dziecko się uhahało jak jako 1sza rzecz spod osadu wyszedł orzełek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Listopad 2004 Share Napisano 6 Listopad 2004 upski-załadowało się 2 razy-i na dodatek tego orzełka prawie nie widać na fotce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 1AIR1 jeżeli chcesz opchnąć popielniczke to mam kupca :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 moje prygody zaczęly sie na przeszukiwaniu swiezo zaoranego pola obok ruin XIV wiecznego zamku. no a potem lopatka i sklejanie ceramiki na budapren.To o stokroć lepsze niż jakiekolwiek puzle.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julianni Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 nie bede oryginalny:3luski od mausera i 2 guziki przy pracach ziemnych :) a konkretnie rozkopywalismy rury w miejscu gdzie kiedys byly koszary ulanow (konkretnie Garwolin) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.