Skocz do zawartości

Moj SKARB

turtur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Jestem nowy wiec ciesze sie z kazdego znaleziska... Nie pochodzi ono z ziemi... Niedawno wymieniano u mnie okna w moim mieszjaniu (kolejowa kamienica z 1934 roku stojaca na Starej Pardze) i Panowie wymieniajacy okna zauwazyli dziwne podkladki pod framugami okien... byly to bilety kolejowe o ile dobrze pamietam z 1943 roku. Napisy jak na owe czasy przystalo w jezyku niemieckim i polskim oraz jedna plastikowa niemiecka karta do gry (9 karo)... To jest moj pierwszy SKARB. Cieszylem sie jak dziecko gdy dostalem to w sowje rece... Postram sie jutro wstawic skany... Tak wiec moge powiedziec, ze zaczynam !!!!

też o oknach.. ale z bloku :)
gadka szmatrka z panem monterem.. starsza przyniosła ekipie kanapki - co by okna prosto stały...
Starszy oknowy spojżał na moją gablotke.. i mówi - a ja mam coś takiego w domu...
ja oczyw słup - ale zimna krew" heheh... jak wygląda ??? chciałby Się Pan pozbyć ??

myslałem że czarna za rany.... kiedy wrócił za 2 h przyniósł mi odznakę za rany.. ale złotą... - ładna - choć znaleziona w rzece według jego relacji.. - mało zostało złocenia.. ale żadnych wżer... 50 zł.. i po sprawie.. :)

Ps gratyluje okiennego znaleziska - małe rzeczy potrafią bardzo cieszyć - i opowiedzieć super historie...

faisko i krewsko
moje gratulacje
jak z każdym fajnym przedmiotem,
kiedyś ojcu za zakładke do książki służył stary bilet tramwajowy z wolnego miasta gdańska, myślałem że sie wściekne
takie to bywają odkrycia odkrycia
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie