Hi!!! Poszukuje info i fotek zastępczych bomb lotniczych. Produkowano je ze skorup pocisków artyleryjskich jak i moździerzowych. Sam natknołem sie na dwie takie, o dziwo puste.... niestety za jedną sie wymieniłem:(( teraz żałuje, bo ostatnio wpadła mi w łapy dróga, wykonana prawdopodobnie z francuskiej 75. W takich konstrukcjach przodowali rosjanie, ale nie tylko....? Czy takie zastępczaki były robione także podczas ww1? Jeśli ktoś miałby coś takiego na zbyciu (ew wymiana) prosze o kontakt. Pozdrawiam!!!
Pytanie
greggg
Hi!!!
Poszukuje info i fotek zastępczych bomb lotniczych. Produkowano je ze skorup pocisków artyleryjskich jak i moździerzowych.
Sam natknołem sie na dwie takie, o dziwo puste.... niestety za jedną sie wymieniłem:(( teraz żałuje, bo ostatnio wpadła mi w łapy dróga, wykonana prawdopodobnie z francuskiej 75.
W takich konstrukcjach przodowali rosjanie, ale nie tylko....? Czy takie zastępczaki były robione także podczas ww1?
Jeśli ktoś miałby coś takiego na zbyciu (ew wymiana) prosze o kontakt.
Pozdrawiam!!!
Greg
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.