CzasemLatamZwykrywaczem Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Witam serdecznie użytkowników. Zarejestrowałem się specjalnie żeby was poprosić o próbę identyfikacji monety, ale widzę, że jest tu sporo ciekawych wątków i dużo osób z obszerną wiedzą więc miło by było zostać tu na dłużej. Co do monety, znaleziona została w płyciźnie dopływu rzeki. Jest bardzo cienka i obstawiam, że srebrna. Ale może zdjęcia powiedzą więcej p
Landszaft Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Jeśli pewny jesteś że srebrna to zakupić płyn argentum2 i pomoczyć przez 5 minut , umyć i powtarzać aż syf zejdzie i naleciałości na monecie . Wtedy się moneta uczytelni i łatwiej będzie cokolwiek powiedzieć o nominale , obecnie to krążek metalu i zgaduj zgadula. Choć prawda taka że płyn zdecydowanie droższy od monety i naprawdę w takich stanach to bez sensu cokolwiek przy niej robić - gra niewarta świeczki. 1
CzasemLatamZwykrywaczem Napisano 57 minut temu Autor Napisano 57 minut temu 9 godzin temu, Landszaft napisał: Jeśli pewny jesteś że srebrna to zakupić płyn argentum... W chwili desperacji nawet wrzuciłem na pazlotko zalewając wrzątkiem i sypiąc solą... Było widać jakiś efekt ale nie ryzykowałem dłuższego zabiegu, nie będąc właśnie przekonanym czy sreberko. No nic, niech nadal leży w oliwie. Długo to trwa ale jakieś efekty widać porównując do wyglądu początkowego. Najlepsze, że człowiek patrzy na te monety pod różnymi kątami i za każdym razem wyobraźnia widzi co innego hehe
Rekomendowane odpowiedzi