Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zalecam wejść na stronę buttonarium.pl i tam wpisać widoczne frazy a wyszukiwarka pomoże pomóc odnaleźć właściwy guzik z opisem 

Napisano

Super rada! Naprawdę mi pomogłeś, bo ogólnie nie potrafię korzystać z internetu... 🥴. Panie "ładnywidok" gdybym potrafił odczytać to, co jest tam nabite, to dumpy bym nie zawracał... 

Napisano

Panie Prezes jak sie daje coś do rozpoznania to awers i rewers lub pisze się guzik gładki  z czego wykonany , wtedy łatwiej szukać a tak masz literkę B i M co może na wiele wskazywać . projektant , producent , partia produktu ,oznaczenia serii produktu itd itp. 

Napisano
3 godziny temu, bjar_1 napisał:

Mniemam, że to rosyjski guzik wz.1829? Jest masa producentów, głównie nie rozpoznanych.

Tak, to guzik wz.1829 z numerem. Sygnatura to M/W i raczej ruskie "Ja" a nie B, choć pewności nie mam. 

Napisano

Jest to literka M - na pewno nie W .Zawsze sie pisze i drukuje literkę M z prostymi nogami a W zawsze sie pisze z nogami rozchylonymi - własnie po to aby rozpoznać co to za litera.  Druga literka istotnie może byc literką B czyli rosyjskie "W" lub istotnie 3 czyli rosyjskie Z raczej obstawiam rosyjskie Z . ale to zobaczysz pod lupą bo zdjęcia takie sobie .

Napisano

... Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... 

Zależy z której strony spojrzeć, to różnie to można odczytać B, 3, E, JA?

IMG_20260705_082458481_HDR.jpg

IMG_20260705_082451636_HDR.jpg

IMG_20260705_082422907_HDR.jpg