Skocz do zawartości
  • 0

karabin...

mp

Pytanie

Napisano
co to za karabin ?? ostatni mi wpadl w rece ,ale zabardzo nie wiem co to ... (mam nadzieje ze foty tym razem wyjd :P

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
co to za karabin ?? ostatni mi wpadl w rece ,ale zabardzo nie wiem co to ... (mam nadzieje ze foty tym razem wyjd :P
Napisano

a za ta jakosc skanu przepraszam ... niestety se tez nie dorobilem aparatu cyfrowego mozliwe ze tozwykly 98k ?

Napisano
kamil ... bagnet nie ma slabego stanu ,mial nalot rdzy ,odpowiednio go oczyscilem -teraz nie ma prawie wcale rdzy ,mocny metal...bede mial do rekonstrukcji , a moze Ty Kamilu pokazesz co juz masz przygotowane do rekonstrukcji, co?...

pzdr

mp
Napisano
to mozecie mi powiedziec czy dobrze zrobilem zamieniajac sie na ten bagnet ?? i jaka jest wartosc tego gnata??
Napisano
Na 100% jest to carski mosin , ma schodkowy celownik i kanciastą komore zamkową, a to czy dobrze zrobiłeś z tą zamianą to chyba sam oceń czy bardziej ci się podobał mosin czy bagnet, bo o to chodzi abyś był z wymiany zadowolony a nie to czy dostałeś droższy fant. Sądze że Mosin i bagnet mają mniej więcej tą samą wartość ( pod warunkiem że bagnet po czyszczeniu żeczywicie jako tako wygląda )
pozdr
Romel
Napisano
powiem tak:bagnet po oczyszczeniu wyglada bardzo dobrze pod skanerem jakos troche zardzewialy i ogolnie taki ... szczerze mowiac bardziej przydatny bedzie mi bagnet po szukuje sie do rekonstrukcji i bagnet do polskiego wojska jak znalazl a pozatym do rekonstrukcji nie jest w idealnym stanie potrzebny bagnet ,wiec taki wystarczy ...

pzdr
mp
Napisano
zawsze można go potraktować jako I wojenny używany w polskim wojsku , były one używane z tego co wiem jeszcze w latach 30 , ale nie wiem czy we wrześniu jeszcze były na wyposażeniu.
pozdr
Romel
Napisano
Tak macie racie to carak. Zobaczylem pierwsze fotki i wydawalo mi sie ze komora jest okragla a nie kanciasta. Wiec razem z tym celownikiem daje to caraka.
chociaz czasem zdazaja sie 30 z kanciastymi komorami no ale z innymi celownikami :)
Napisano
do mp.łukasz ja chcę wstapić do rekonstrukcji ok wiosny przyszłego roku,Chce sie porządnie wyekwipować zamówić bluzę u hauptmana Guntera Korbke z GD i kupic ładnego mausera tak wiec u mnie nie ma pospiechu bo jak rekonstruować to wiernie rekonstruować.

pzdr

Sanshin

p.s mam zamiar też sprowadzić replik mausa z angli na slepaki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie