Gość Napisano 26 Sierpień 2002 Napisano 26 Sierpień 2002 witam wszystkichmam pytanie?Wczoraj wykopałem 10 zapalników od pocisków w tym 2 tak jakby spalone.nie znam sie zbyt dobrze na militariach , ale czy takie zapalniki sa zagrożeniem dla człowieka , czy moga wyrządzić krzywde ????prosze o odp.dziekiPOZDRAWIAM
Gość Napisano 26 Sierpień 2002 Napisano 26 Sierpień 2002 tzn tych zapalników nie ja wykopałem ..ale słyszałem o takim przypadku :-))))))
mac Napisano 26 Sierpień 2002 Napisano 26 Sierpień 2002 Do takich rzeczy wzywaj policję albo saperów. Pozatym była mowa że nie poruszamy takich tematów.
akagi Napisano 26 Sierpień 2002 Napisano 26 Sierpień 2002 To prawda była mowa , nie gadamy o nie wypałach.A w konkretnej sprawie pisz na priva do Grzesia Franczyka - Landminera z Odkrywcy.Na pewno odpowie
Gość Napisano 26 Sierpień 2002 Napisano 26 Sierpień 2002 dobrze ze mi o tym piszcie ...ale ja chyba wyraźnie napisałem czy takie zapalniki sa niebezpieczne dla człowieka???????
Gość Napisano 26 Sierpień 2002 Napisano 26 Sierpień 2002 Jak Ci palce upierdoli (przepraszam wszystkich za bluzgi)to się przekonasz:)
Gość Napisano 26 Sierpień 2002 Napisano 26 Sierpień 2002 Sory Cię bardzo za trochę hamstwa, ale taki text mi przyszedł do głowy:)
Gość Napisano 26 Sierpień 2002 Napisano 26 Sierpień 2002 wiem !!!!!nie ma problemu !!!!lubie takie odp :-)))czy samoistnie mogą one wybuchnąć?czy trzeba użyć swojej siły??np.stukać o coś ???prosze o odppozdrawiam
okrutny Napisano 27 Sierpień 2002 Napisano 27 Sierpień 2002 Mam nadzieję że nie potrzebujesz takiej informacji do konstruowania jakiejś niebezpiecznej zabawki ?. Osobiście proponuje zakopać to gie.." jeszcze głebiej :)Pomyśl sam o zasadach dzialania zapalników a przekonasz się czy trzeba używać jakiejś siły żeby zainicjować wybuch. Nie trzeba zbyt wiele wyobraźni i wiedzy aby sobie na to pytanie odpowiedzieć - ale jak potrzebjesz pomocy zgłoś się CSUiE w Olsztynie - nie ma teraz naboru do SCH - ale ...fachowców tam co niemiara. Osobiście miałem doświadczenia z czymś takim z racji wykonywanego zawodu (specjalność może i nie saperska - ale przechodziłem i takie szkolenie)
Gość Napisano 27 Sierpień 2002 Napisano 27 Sierpień 2002 Dziwne pytanie zadałeś, nie jestem saperem ani innym specjalistą w dziedzinie wybuchów. Ale z tego co wiem to każdy zapalinik nie będacy lontem działą poprzez wybuch, a wybuch w to raczej to czego ludzkie ciało nie lubi. Ja bym to zakopał gdzieś głęboko na odludziu, bo wystarczy że ci to gdzieś z półki spadnie, ktoś na to coś położy, zainteresuje się tym twoje dziecko/brat/siostra czy nawet ktoś kto cie odwiedzi a nie jest wtajemniczony że to cos może mu ręke skrócić, lub choćby piesek ci to przyniesie od aportowania. I ..... pizdut a potem krzyk krew jakieś skrawki ciała walające się niedaleko, karetka na sygnale, płacz bliskich, pot lekarza a potem jego bezradność, policja i jej upierdliwosć, oskarżenie o posiadanie materjałów wybuchowych, do końca życia inwalidztwo i myśl Jezu, czemu ja byłęm taki pojebany?", nie wspomne o tym co będziesz czuł jak ktoś trzeci sobie tym krzywde zrobi. Aaaa no i żadnego ubezpieczenia nie dostaniesz.Tak więc zakop glęboko, a wcześniej na pamiątke zrób sobie fotki tych zapalników.
Gość Napisano 28 Sierpień 2002 Napisano 28 Sierpień 2002 mysle ze temat skonczony dzieki za odpowiedzi i panike :-))))))Pozdrawiam
Gość Napisano 28 Sierpień 2002 Napisano 28 Sierpień 2002 Wojtku, my nie robiliśmy paniki bo to nie nas by uszkodziły te zapalniki, my ostrzegaliśmy tak abyś ty czy kto koliwk inny z podobnymi zapytaniami wiedział że ryzykuje bardzo duzo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.