adam1234 Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) Witam dwa lata temu byłem na lotnisku w Poznaniu. Podczas kupna pamiątki na lotnisku w sklepie zobaczyłem takie małe drewniane pudełko z zagranicznymi monetami ( było tam chyba z kilka monet w oczy rzuciły mi się brytyjskie pensy). Szkoda że się nie zapytałem czy można wziąć te monety, Czy na innych lotniskach w Polsce (Warszawa, Kraków, Wrocław, Łódź, Gdańsk) są takie pudełka z zagranicznymi monetami? Czy spotkaliście się z czymś takim? Edytowane %s o %s przez adam1234
Cronos Napisano wczoraj o 04:57 Napisano wczoraj o 04:57 Nie spotkałem się z takimi pudełkami, natomiast słyszałem że miksem monet z całego świata są skarbonki fundacji Ronalda mc Donalda w fastfoodowniach spod logo dwuch łuków. Znajdują się chyba w każdej, a raz do roku muszą się z niej rozliczać i szczególnie w turystycznych miejscach mają konkretny orzech do rozgryzienia co wyciągają z niej:) 1
adam1234 Napisano wczoraj o 10:56 Autor Napisano wczoraj o 10:56 5 godzin temu, Cronos napisał: Nie spotkałem się z takimi pudełkami, natomiast słyszałem że miksem monet z całego świata są skarbonki fundacji Ronalda mc Donalda w fastfoodowniach spod logo dwuch łuków. Znajdują się chyba w każdej, a raz do roku muszą się z niej rozliczać i szczególnie w turystycznych miejscach mają konkretny orzech do rozgryzienia co wyciągają z niej:) Ja kiedyś będąc w MC na autostradzie A2 widziałem eurocenty wrzucone do tej skarbonki niestety nie wiem z jakiego kraju były owe eurocenty bo były przykryte groszami
Rekomendowane odpowiedzi