tasiek Napisano %s o %s Napisano %s o %s Nie jestem w temacie od 20 lat więc moje pytanie może wydać się banalne. Myślę jednak że wiekszość z Was coś kolekcjonuje. Gdzie teraz można coś wymienić, kupić, sprzedać. Kiedyś były to giełdy staroci i allegro do uzupełniania zbiorów. Gdzie się teraz soptykają kolekcjonerzy? Gdzie można kupić klamry, guziki czy odznaczenia? Czy są jakieś nowe strony?
Cronos Napisano %s o %s Napisano %s o %s 8 minut temu, tasiek napisał: Nie jestem w temacie od 20 lat więc moje pytanie może wydać się banalne. Myślę jednak że wiekszość z Was coś kolekcjonuje. Gdzie teraz można coś wymienić, kupić, sprzedać. Kiedyś były to giełdy staroci i allegro do uzupełniania zbiorów. Gdzie się teraz soptykają kolekcjonerzy? Gdzie można kupić klamry, guziki czy odznaczenia? Czy są jakieś nowe strony? Dalej jest masa giełd kolekcjonerskich:) Allegro jest fajne do poszukiwań okazji na smaczki (np kupujesz "ruski chełm" w kup teraz za 50 zł, a przychodzi Polski wz 31) no i są strony ("sorry" za reklamę) Oberland, Odessa, Polski Kolekcjoner... Jest na pewno inaczej, ale i chyba lepiej niż 20 lat temu. No ale ceny już nie te ;(
vis1939 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Kupowanie na allegro czy popularnych teraz grupach FB jest mocno przypałowe, szczególnie jeśli chodzi o wykopki.Jak kupisz od gościa który będzie miał w przyszłości kolizje z prawem w tym temacie, to jest wielce prawdopodobne, że i Ciebie odwiedzą.Potrafią nawet przyleźć po paru latach od transakcji
Adameknowy Napisano %s o %s Napisano %s o %s Allegro trochę słabo czasem pojawi się coś ciekawego ale z tematów np wrześniowych zupełnie nic. Aczkolwiek drobiazgi jak guziki czy tańsze popularesy jak najbardziej. Do przedmiotów zacnych najlepiej walczyć na aukcjach na np onebid.
Rekomendowane odpowiedzi