Domino(*) Napisano 22 Kwiecień 2004 Autor Napisano 22 Kwiecień 2004 Witam!Wykopałem takie coś, wydaje mi się że to jakiś rodzaj nosidła.Czy może ktoś powiedzieć coś więcej?
kloki Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 A może to jakiś rodzaj umocnienia do nosidła posisków o większym kalibrze. Wkładało się w niego pocisk, aby zapalnik o nic nie obcierał, stukał i ogólnie, zeby pocisk nie latal.
Domino(*) Napisano 22 Kwiecień 2004 Autor Napisano 22 Kwiecień 2004 rzeczywiście chyba masz racje, wielkie dzięki kloki:)) Pzdr
mietek Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 Dokładnie tak, było toto w większości z drewna, zaś ta część zabezpieczała przód pocisku.Na fotce (z allegro?) podobna część.
bjar_1 Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 Ta część pochodzi od nosidła od pocisków do haubicy 10,5 cm leFH 18.pzdrbjar_1
Pytanie
Domino(*)
Witam!
Wykopałem takie coś, wydaje mi się że to jakiś rodzaj nosidła.Czy może ktoś powiedzieć coś więcej?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.