Herman21 Napisano 27 Kwiecień Napisano 27 Kwiecień Cześć jestem tutaj nowy i potrzebuję pomocy w identyfikacji chciałbym wiedzieć czy to mogą być stare okopy Cytuj
0 Ernest Nemeczek Napisano %s o %s Napisano %s o %s Na czynnym polu uprawnym raczej nie. Sprawdź na lidarze na Geoportalu lub innym portalu mapowym. Pole się orze, potem bronuje, żeby ułatwić uprawy a row na nim uprawę utrudnienia. 1 Cytuj
0 Landszaft Napisano %s o %s Napisano %s o %s Ernest nie rozumiesz pytania . Pytanie brzmi czy to co widać to "zasypany " na polu okop który widać z lotu po zmianie charakterystyki uprawy . Odpowiedź Herman to nie jest okop , zazwyczaj i w większości okopy I i II wojenne to okopy kopane jako prosta łamana a nie tak jak tu widać esy floresy , raczej coś było uprawiane tak jak na twoim zdjęciu widać w lewym górnym rogu ktoś przy żółtym polu ma wykopy nasadzeniowe jeden czarny mały prostokąt i drugi w kształcie trapezu. Zresztą bardzo często po zasypaniu okopu po 50-60 latach upraw kompletnie tego nie widać gdzie biegł . Mam takie przykłady na Jurze gdzie okopy I wojenne w lasach widać w postaci zagłębień do nawet 0,5 metra głębokości a czasem nawet ponad 1 m i widać je na LIDARZE a także w terenie , ale jak linia okopów wchodzi na pole to kompletnie znika i nawet przebarwienia gruntu nie występują 1 Cytuj
0 DamianosSs1 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Wydaje się nawet za duże na okopy, jakieś starorzecze albo wysunięta struga... Cytuj
Pytanie
Herman21
Cześć jestem tutaj nowy i potrzebuję pomocy w identyfikacji chciałbym wiedzieć czy to mogą być stare okopy
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi