interka Napisano 1 Kwiecień Napisano 1 Kwiecień Dzień dobry, Czy ktoś posiada listę elewów z 3 PAC 1927/1928r z Wilna? Poszukuję informacji na temat mojego dziadka, do chwili obecnej to co udało mi się ustalić to, że właśnie tam mógł się szkolić. Niestety WBH CAW prywatnych kwerend nie wykonuje i szukam pomocy z zewnątrz. Do Warszawy mam trochę daleko by osobiście przejrzeć akta wyżej wymienionego pułku. Na pierwszym zdjęciu jest opis zdjęcia pamiątkowego z datą 20/02/1928 młodego mężczyzny, który najprawdopodobniej był moim dziadkiem, na drugim zdjęciu jest zdjęcie pocztówki, która została wydana w 2005 roku z opisem "Elewi Szkoły Podoficerskiej trwającej od 28/11/1927 do 15/05/1928. Za każdą udzieloną wskazówkę/informację oraz pomoc z góry serdecznie dziękuję.
interka Napisano 4 Kwiecień Autor Napisano 4 Kwiecień Witajcie, Dzisiaj otrzymałam list z archiwum litewskiego, mój dziadek przebywał w Stalag I A od 1939 do 1942, ale ciągle nie otrzymałam weryfikacji w jakim oddziale służył, czy ktoś jest w stanie mi pomóc, by sprawdzić elewów z 1927-1928?
Rekomendowane odpowiedzi