Rafik89 Napisano 11 Luty Napisano 11 Luty Witam; Czy może to być zawias od drzwi? Są 4 dziurki jakby miały przechodzić gwoździe . Jest 1 duża dziura, nie mam pojęcia jakie mogła pełnić zadanie. Posiada wyloty na (sworznie?), zaznaczone kolorem czerwonym. Bardzo proszę Forumowiczów o identyfikacje Pozdr. Cytuj
0 Kee Napisano 12 Luty Napisano 12 Luty Napewno to nie jest zawias. A przynajmniej nie w takim znaczeniu w jakim to rozumiemy. Wygląda to na element spinający drewniane elementy, od czego konkretnie to nie jestem pewien. Obstawiam wszelkiej maści konstrukcje konne w stylu wozy, dyszle, maszyny z elementami drewnianymi. W wozach podobne elementy choć o innym kształcie (ale tu nie ma zasady) zakute z dwóch strony miały otwory na stalowe kółka lub przechodziły przez nie stalowe pręty. To tylko sugestia. Osobiście proponuję sprawdzić zdjęcia starych wozów, kosiarek listowych, kopaczek konnych. Cytuj
Pytanie
Rafik89
Witam;
Czy może to być zawias od drzwi?
Są 4 dziurki jakby miały przechodzić gwoździe .
Jest 1 duża dziura, nie mam pojęcia jakie mogła pełnić zadanie.
Posiada wyloty na (sworznie?), zaznaczone kolorem czerwonym.
Bardzo proszę Forumowiczów o identyfikacje
Pozdr.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi