travollino Napisano 21 Grudzień 2024 Napisano 21 Grudzień 2024 Witam Taki fant znaleziony w przedwojennej kuźni gdzie miejscowy kowal coś naprawiał stacjonującym rosjanom, podobno jakaś osłona gąsienicy od czołgu, ktoś może to potwierdzić?
0 travollino Napisano 28 Grudzień 2024 Autor Napisano 28 Grudzień 2024 Nikomu nic nie przychodzi do głowy? Blacha na pewno leży już co najmniej 50 lat, a na osłonę glebogryzarki raczej nie wygląda
0 Kee Napisano 28 Grudzień 2024 Napisano 28 Grudzień 2024 Stare młocarnie miały podobny element. Czasem miały go na samej górze "dachu" a czasem z boku. Nie wiem do czego konkretnie służył. Ale za dzieciaka wkładałem tam głowę i trzeba było uważać żeby nie walnąć właśnie w takie wzmocnieniami jednak wydaje mi się że blacha była cieńsza nie mniej może to jakiś trop będzie.
0 travollino Napisano 29 Grudzień 2024 Autor Napisano 29 Grudzień 2024 Przerzuciłem mnóstwo zdjęć na Googlach różnych młocarni - warmianek, lublinianek, niemieckich, sztyftówek itd. Kształt podobny ale to nie to. Tutaj blacha bez osłon po bokach, bez otworów, gruba, ciężka i ze wspawanymi wzmocnieniami, do tego nie jest symetryczna Ale bardzo dziękuje za podrzucenie pomysłu!
Pytanie
travollino
Witam
Taki fant znaleziony w przedwojennej kuźni gdzie miejscowy kowal coś naprawiał stacjonującym rosjanom, podobno jakaś osłona gąsienicy od czołgu, ktoś może to potwierdzić?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi