Awp93853 Napisano 31 Październik Share Napisano 31 Październik Witam po przyjrzeniu się widać wszędzie jakieś dołki w lesie , zastanawiam się czy mogą być to jakieś ślady okopów czy czegoś podobnego jak sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awp93853 Napisano 31 Październik Autor Share Napisano 31 Październik Z opowieści dziadka , jego ojciec twierdził że to pozostałość po żołnierzach który ponoć pamięta . Ale dla pewności chciałbym się zapytać kogoś kto się na tym zna i rzeczywiście to jest cos po ,, żołnierzach „ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Październik Share Napisano 31 Październik Te na 2 i 4 screenie możesz sprawdzić, z resztą bym nie wiązał większych nadziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awp93853 Napisano 31 Październik Autor Share Napisano 31 Październik 20 minutes ago, bjar_1 napisał: Te na 2 i 4 screenie możesz sprawdzić, z resztą bym nie wiązał większych nadziei. O spoko , a mam pytanie jeszcze , jak to można nazwać ? Nie wiem dołki strzeleckie czy jak ? No bo to raczej na pełnoprawne okopy nie wygląda , przynajmniej nie widzę jakiś zygzaków czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Październik Share Napisano 31 Październik Ziemianki - jedź i zobacz, mają kilka x kilka metrów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awp93853 Napisano 31 Październik Autor Share Napisano 31 Październik Byłem tam jakiś czas temu i powiem że to porządne doły . Ale myślałem bardziej że to jakieś doły pod sadzonki czy coś , nie znam się na tym zbytnio . Ponoć dziadek mówił że to może być po Niemcach. Może coś tam będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janko Muzykant Napisano 31 Październik Share Napisano 31 Październik Stare doły po sadzonkach są prostokątne, mocno wydłużone np. 2 metry na 8 i zawsze blisko drogi. Te okrągłe zagłębienia to często wyrobiska po pozyskaniu gliny lub piasku. No trafiają się też ślady po mielerzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awp93853 Napisano 31 Październik Autor Share Napisano 31 Październik Hm a które z tych dołów na tych zdj mogą być pozostałością po żołnierzach ? Jakieś takie najbardziej rzucające się w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano %s o %s Share Napisano %s o %s 99% sukcesu to podanie lokalizacji, nawet orientacyjnej. Tłumy z piszczałkami Ci tam nie pobiegną:) Jak prześledzisz linie obronne na których budowę miano czas (jak b-2 na Śląsku) to są jak z podręcznika. Natomiast jak były kopane w pośpiechu, a jeszcze często ostrzelane w czasie wojny, to wyglądają podobnie do Twoich. Idź posprawdzaj teren,nikt Ci po zdjęciach nie odpowie na sete. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awp93853 Napisano %s o %s Autor Share Napisano %s o %s Noi odwiedziłem miejsce, w jednym z dołków takie coś … 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano %s o %s Share Napisano %s o %s Te ziemiany wyglądają na I w.ś., może ktoś później strzelił z Ura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi