ra_v Napisano 29 Wrzesień Share Napisano 29 Wrzesień Trafił mi się taki krótki Lebel. brak Zatrzasku- nie wiem czy był. Rękojeść taka dziwna jakaś, jak słaby odlew. Długość całkowita 38cm, głownia 26,4 cm Słabo widoczne bicia numerowe na jelcu To jakiś skrócony regulaminowy czy policyjny? Czy współczesna wydumka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kalcjusz Napisano 29 Wrzesień Share Napisano 29 Wrzesień https://www.dearoldblighty.com/en-GB/all-items/scarce-french-cadets-short-lebel-bayonet-scabbard-/prod_21948 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bert.F Napisano 30 Wrzesień Share Napisano 30 Wrzesień zakończenie pochwy i brak zatrzasku, sugeruje "garażową robotę" , aczkolwiek w latach 30 skracano głownie bagnetów M 1886 i 1886/15 do długości 26,5 cm. Producentem bagnetu jest Fabryka Broni w Tulle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 ra_v Napisano 30 Wrzesień Autor Share Napisano 30 Wrzesień Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
ra_v
Trafił mi się taki krótki Lebel.
brak Zatrzasku- nie wiem czy był.
Rękojeść taka dziwna jakaś, jak słaby odlew.
Długość całkowita 38cm, głownia 26,4 cm
Słabo widoczne bicia numerowe na jelcu
To jakiś skrócony regulaminowy czy policyjny? Czy współczesna wydumka?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi