cornikus Napisano 9 Kwiecień Share Napisano 9 Kwiecień Witam, W ziemiance wykopałem 2 dekle/pokrywy, które tworzą całość. Usłyszałem ,że mogą to być części parownika. Szukałem w google ale nie znalazłem nic podobnego oraz zastanawia mnie fakt ,że są powleczone niebieska farbą. stare parowniki z tego co widziałem były z blachy ocynkowanej itp - nie powlekanej farbą. Liczę się z tym ,że to zostało wrzucone do ziemianki po wojnie, byc może nawet PRL gdyż śmietniki z tego okresu również sie trafiają w tej okolicy i nie sa czymś dziwnym. Niestety nie zrobiłem pomiarów. dla porównania jedynie rękawica - 26 cm długości, palec wskazujący w rękawicy 8 cm. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i odpowiedzi :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 17 Kwiecień Share Napisano 17 Kwiecień Sito? Może od prasy serowarskiej lub wyciskania soku z winogron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi