kloki Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Witam, ostatnio wykopałem taką buteleczkę, obok leżała jeszcze jedna, ale się potłukła. Co to za butelka? Z jakiego okresu? Na spodzie ma bicia H100.D".Proszę szanownych birofilistów o pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 :) Birofiliści Ci nie pomogą bo buteleczka nie jest od piwa. Trzymane w niej było jakieś lekarstwo ,ja mam identyczną po wodzie przeciw siwiźnie". Buteleczki takie (różnych rozmiarów) były używane szczególnie często w latach miedzywojennych i przez krótki okres po drugiej wojnie światowej.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Z pewnością buteleczka po jakimś lekarstwie, na poniemieckich śmietniskach leży tego od groma.Osobiście nie biore, no chyba że jakieś ciekawe napisy są :) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Znaleziona w miejscu wycofywania sie w 45 wojsk niemieckich. W środku było troche jakiegoś płynu, który śmierdział jak benzyna, nafta, coś takiego. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
kloki
Witam, ostatnio wykopałem taką buteleczkę, obok leżała jeszcze jedna, ale się potłukła. Co to za butelka? Z jakiego okresu? Na spodzie ma bicia H100.D".
Proszę szanownych birofilistów o pomoc :)
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.