Skocz do zawartości
  • 0

Wisior?

Matwoj

Pytanie

Napisano

Witam. Potrzebna pomoc w identyfikacji. Kupiłem to od starszej Pani na wyprzedaży niepotrzebnych gratów . Wiem ze mąż tej Pani zbierał różne starocia , nie mówię ze to jest na pewno stare ale liczę na wasza pomoc, może rodzaj wykonania coś komuś podpowie. Wiec co to i z jakiego okresu?

7DBC4772-E771-4BAE-AD37-B09C6D678FE4.png

7D3E64B8-CAB2-4FD3-8FAE-C4F84A2DDC19.png

BC92F862-CF7F-4791-B293-575CB76E1538.png

07D938EF-249E-4FD0-9F64-703C47048CA5.png

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Skojarzyło mi się to z wisiorkiem po prostu wiec taki tytuł ale co to jest nie wiem. Na pewno nie lampa alladyna bo życzeń nie spełnia… ;D testowalem

• 0
Napisano

Wszystko możliwe nie mówię ze nie. Ale jakie czasy wg was? To totalnie nie mój temat, kupiłem od taj pani kolekcje guzików wojskowych po mężu a to mi się w oczy rzuciło i tez wziąłem. Wiec Panowie im więcej informacji tym lepiej

• 0
Napisano

Raczej jest to element krzyża męki pańskiej z narzędziami. Kolumna biczowania, kości do gry, gwoździe, drabina, latarnia Malchusa, dzban i misa Piłata, rzymski hełm i labarum, bicze, kogut, obcęgi, młotek, suknia całodziana, chusta Weroniki, korona cierniowa, włócznia i hizop.

Wojtek