Janko Muzykant Napisano 11 Grudzień 2023 Share Napisano 11 Grudzień 2023 Jak to przetestować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1 PAULUS_pl Napisano 16 Grudzień 2023 Share Napisano 16 Grudzień 2023 (edytowane) Miałem kiedyś coś podobnego, tu gdzie z tyłu są te trzy śrubki podłączało się sygnał audio i błyskało to w rytm muzyki. Taki pseudo stroboskop. Bodajże diora to robiła, będę w święta w domu to zobaczę, zalega może jeszcze gdzieś w gratach. Edytowane 16 Grudzień 2023 przez PAULUS_pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Dylan_Gd Napisano 14 Grudzień 2023 Share Napisano 14 Grudzień 2023 Przypomina część bariery na podczerwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Janko Muzykant Napisano 16 Grudzień 2023 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2023 On 14.12.2023 o 22:51, Dylan_Gd napisał: Przypomina część bariery na podczerwień. Jeszcze tego nie rozgryzłem. Chyba rozkręcę. Dziwię się że w necie nic a nic nie trafiłem. Ale dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Dylan_Gd Napisano 17 Grudzień 2023 Share Napisano 17 Grudzień 2023 Moim zdaniem bariera na podczerwień. Jedna soczewka to nadajnik druga to odbiornik. Na przeciw znajdowało się lustro. Przemawiają też za tym zaciski - jedna para to wyjście z napięciem 12V maksymalny prąd 1A, drugie to brzęczyk (buzzer). Jak masz miernik to postaw to przed lustrem tak z 2m i pomierz,czy jest napięcie na 2lewych zaciskach jak nic nie stoi przed tym ustroistwem i jak zasłonisz soczewki. A tak wygląda ich nowa bariera : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Janko Muzykant
Jak to przetestować ?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi