cornikus Napisano 25 Listopad 2023 Napisano 25 Listopad 2023 Witam Dzisiaj wyszły 2 rzeczy(w sumie więcej) , których nie moge zidentyfikować. Proszę szanowne grono o pomoc. Jezli miałbym strzelać to pierwszy to kołatka do drzwi, a drugi jakiś element pomiarowy(waga ręczna?) - widnieje na nim napis Berlin
0 hipolit-O4 Napisano 25 Listopad 2023 Napisano 25 Listopad 2023 Pierwsze przypomina wahadło zegara. Drugie to przyrząd rzemieślnika. Kapelusznika? Szewca?
0 cornikus Napisano 25 Listopad 2023 Autor Napisano 25 Listopad 2023 35 minutes ago, hipolit-O4 napisał: Pierwsze przypomina wahadło zegara. Drugie to przyrząd rzemieślnika. Kapelusznika? Szewca? Ciężko powiedzieć czy to wahadło - równiez miałem takie skojarzenie ale na odwrocie są 2 bolce, które wyglądają jakby mozna było je w coś wbić. Moje niedopatrzenie ,że zdjecia nie dodałem pod kątem by było widac je. Rzeczywiście kapelusznicy i ślusarze mieli podobne przedmioty (to dobry chyba trop)- zastanawia mnie tylko fakt tych końcówek w tym przyrządzie.
0 cornikus Napisano 25 Listopad 2023 Autor Napisano 25 Listopad 2023 podpinam zdjęcia. Tu widać te bolce - jakby w coś wbite mogły być.
Pytanie
cornikus
Witam
Dzisiaj wyszły 2 rzeczy(w sumie więcej) , których nie moge zidentyfikować. Proszę szanowne grono o pomoc.
Jezli miałbym strzelać to pierwszy to kołatka do drzwi, a drugi jakiś element pomiarowy(waga ręczna?) - widnieje na nim napis Berlin
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi