Tomasz90 Napisano 16 Listopad 2023 Napisano 16 Listopad 2023 Witam Wszystkich na Forum. Mieszkam w Belgi na Małej wiosce w domu jednorodzinnym zbudowanym około 100 lat temu. Tydzień temu postanowiłem Z Kobietą zmienić tapetę w pokoju, gdyż poprzednia była stara i zniszczona. Na jednej ze ścian a jest to chyba ściana nośna (tynk,małe cegły pustaki, i dalej to nie mam pojęcia) ,zrywając starą tapetę na ścianie zauważyłem Dwa napisy w języku Holenderskim ,, KAS " i różne strzałki w różnym kierunku. Nie jestem fachowcem ani znawcą, ale przyszło mi do głowy że mógłbym to sprawdzić. Słowo ,,KAS" oznacza pieniądze, gotówka...co dało mi do myślenia że być może ktoś ukrył Pieniądze w ścianie lub gdzieś w pobliżu. Jednak wokół tych dwóch słów,, KAS" zauważyłem również obrysowany Czymś ostrym Kontury Jakiegoś prostokąta znajdującego się w samym centrum tej ściany, od każdej strony była zachowana odległość 126cm. Nie mam pojęcia co mogło by to oznaczać. Dlatego proszę o radę. Co robić . Czy skuwać ścianę w tym prostokącie czy uznać to za glupi żart. Dodam że Kilka lat temu mieszkało tu stare Małżeństwo które niestety nie żyje. A dom został kupiony przez innych ludzi zupełnie obcych ,niespokrewnionych z tym starym małżeństwem. Proszę o radę, co mogą oznaczać te Strzałki, lub ten Plus pod napisem ,,KAS" , oraz o pomocne opinie. Z góry dziękuję. Kto da mi cenną wskazówkę dzięki której odnajdę rzekomy Skarb w postaci np. gotówki , zostanie nagrodzony. Zostawiam tu swój numer telefonu +48731197728 , preferuje kontaktować się przez WhatsApp. Dodaję fotki ściany wraz ze szczegółami. Pozdrawiam i dziękuję. Tomasz B Cytuj
canabis.dw Napisano 17 Listopad 2023 Napisano 17 Listopad 2023 Ja bym pomyślał, ze ktoś oznaczył jakieś kable elektryczne wpuszczone w ścianę Cytuj
Janko Muzykant Napisano 18 Listopad 2023 Napisano 18 Listopad 2023 Większość z nas zamurowując cenne rzeczy poprzestałaby na znaku "x" czy "+" bez opisu na ścianie "pieniądze" czy "złoto". Wygląda to na robotę jakiegoś znudzonego ośmiolatka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi