sławek1968 Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 Witam i proszę o pomoc z identyfikacją tej książki może ktoś wie co to za pismo ,z którego roku i kraju bardzo dziękuje
0 Slajmi130 Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 Obiektyw google prawdę Ci powie- Arabski
0 toyotomi Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 Czołem. Musi to jakaś święta księga Islamu. Na jednej stronie - klasyczna Bismala = Bi-ismi Allāhi Ar-Raḥmāni Ar-Raḥīm - „w imię Boga miłosiernego litościwego” Formuła ta, rozpoczyna prawie każdą surę Koranu. pzdr. stani
0 toyotomi Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 Czołem Waszmościom. Trafiłem na tę świętą księgę. Jest to tradycyjny (jeden z pierwszych) osmański katechizm - nazywany - "katechizmem drogi do nieba" "Miftah-ül Cennet" = klucz do nieba (klucz do raju) Można go - również - ściągnąć w PDF (dla zainteresowanych) pzdr. stani
0 Selima Napisano 28 Grudzień 2024 Napisano 28 Grudzień 2024 Porównaj z tymi językami. Prawdopodobnie to arabski. https://www.omniglot.com/index.htm
Pytanie
sławek1968
Witam i proszę o pomoc z identyfikacją tej książki może ktoś wie co to za pismo ,z którego roku i kraju bardzo dziękuje
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi