Znaleźliśmy taką metalową blaszkę. Ma wymiary 6 x 4 cm. Nie mam pojęcia co to może być. Jak widać na zdjęciu jest na niej przedstawiony samolot a po bokach symbole US Air Force.
Moimi pomysłami było że może to jakaś naszywka (4 dziury w rogach), element munduru czy wyposażenia. Czy ktoś z Państwa ma pomysł czym to może być? Czy to jakiś nieznaczny przedmiot czy faktycznie element munduru? Jakieś pomysły jak mogę szukać informacji na temat identyfikacji przedmiotu?
You can post now and register later.
If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.
Pytanie
dorota2
Dzień dobry,
Znaleźliśmy taką metalową blaszkę. Ma wymiary 6 x 4 cm. Nie mam pojęcia co to może być. Jak widać na zdjęciu jest na niej przedstawiony samolot a po bokach symbole US Air Force.
Szukając informacji w Internecie jedyne czego się dowiedziałam to to, że taki symbol obowiązuje w Amerykańskich Siłach Powietrznych od 1947 (https://www.aircorpsart.com/blog/timeline-for-the-us-air-force-national-star-insignia/), nigdzie nie mogę znaleźć podobnego symbolu samolotu.
Moimi pomysłami było że może to jakaś naszywka (4 dziury w rogach), element munduru czy wyposażenia. Czy ktoś z Państwa ma pomysł czym to może być? Czy to jakiś nieznaczny przedmiot czy faktycznie element munduru? Jakieś pomysły jak mogę szukać informacji na temat identyfikacji przedmiotu?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi