Eva Budek Napisano 28 Lipiec 2023 Napisano 28 Lipiec 2023 Witam uprzejmie, Bardzo proszę o opinie na temat autentyczności szabli wz.1921/22, której zdjęcia zamieszczam poniżej. Na pierwszy rzut oka wydaje się być prawdziwa, ale nie jestem znawcą w temacie i obawiam się, że może to być jakaś stara kopia. Czy ktoś z Państwa mógłby się na ten temat wypowiedzieć ? Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie komentarze. Dziękuje i serdecznie pozdrawiam, EB
0 toyotomi Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 Czołem. Zbyt dużo replik (jak i falsów) tego modelu szabli, krąży po świecie. Aby - z tych zdjęć - można było kategorycznie ocenić tę szablę. pzdr. stani
0 Eva Budek Napisano 2 Sierpień 2023 Autor Napisano 2 Sierpień 2023 1 minute ago, toyotomi said: Czołem. Zbyt dużo replik (jak i falsów) tego modelu szabli, krąży po świecie. Aby - z tych zdjęć - można było kategorycznie ocenić tę szablę. pzdr. stani Witam ! Bardzo dziękuję za odpowiedź ! Po bliższych oględzinach szabli stwierdziłam, że to jednak kopia. Głownia może i prawdziwa, ale rękojeść napewno była kombinowana ( bez wybitego rozmiaru i sklejona z kilku części, czego na zdjęciach nie widać ) Dziękuje i bardzo serdecznie pozdrawiam :) EB
Pytanie
Eva Budek
Witam uprzejmie,
Bardzo proszę o opinie na temat autentyczności szabli wz.1921/22, której zdjęcia zamieszczam poniżej.
Na pierwszy rzut oka wydaje się być prawdziwa, ale nie jestem znawcą w temacie i obawiam się, że może to być jakaś stara kopia.
Czy ktoś z Państwa mógłby się na ten temat wypowiedzieć ?
Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie komentarze.
Dziękuje i serdecznie pozdrawiam,
EB
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi