Mam prośbe znalazłem stary kufel od piwa , może ktoś będzie wiedział z jakiego browaru , niestety aparat mi nawalił więc narazie tylko opis . opis: Otoczka centrum , dwie gałązki dębu z liściami i żołedziami , w środku podwójne koło podobne do koła ratunkowego " z napisami w środku Na 12 Turn-u , na 3 Sport , na 6 Bund. ,na 9 Arbeiter, w środku okręgu jakby dwie litery W nachodzące na siebie , pod całością napis Frei Nass. " Była tam jeszcze jakaś dziwna tabliczka mosiężna w kształcie prostokąta na górze korona chyba browarów tyskich na spodzie płaskownik służący do mocowania , a na tabliczce podzielonej na dwie połowy na jednej pojemności ( może kufla ) druga połowa czysta . Dziękuje z góry za wszelką pomoc . Pozdrawiam
Pytanie
RASTCOM
opis: Otoczka centrum , dwie gałązki dębu z liściami i żołedziami , w środku podwójne koło podobne do koła ratunkowego " z napisami w środku Na 12 Turn-u , na 3 Sport , na 6 Bund. ,na 9 Arbeiter, w środku okręgu jakby dwie litery W nachodzące na siebie , pod całością napis
Frei Nass. "
Była tam jeszcze jakaś dziwna tabliczka mosiężna w kształcie prostokąta na górze korona chyba browarów tyskich na spodzie płaskownik służący do mocowania , a na tabliczce podzielonej na dwie połowy na jednej pojemności ( może kufla ) druga połowa czysta .
Dziękuje z góry za wszelką pomoc .
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.