karol4500 Napisano 22 Kwiecień 2023 Napisano 22 Kwiecień 2023 Witam, takie coś w kopcu kreta znalezione. Po wstępnym wyczyszczeniu widać, że brzegi są frezowane na ostro. Widzę jakąś literkę R lub R lub E ale nie wiem czy to nie korozja i się tak wydaje? średnia 52mm grubość 2-3mm Myślałem, że to nóż do skór? A może to zwykły wycinek z arkusz blachy z PRL? dosyć ciężkie - chyba ZNAL - magnez przyciąga dzięki za wszystkie info
0 Zettor Napisano 15 Maj 2023 Napisano 15 Maj 2023 Witam. ZNAL nie przyciąga magnesu. Oczyść delikatnie szczotką mosiężną w wodzie. Wygląda na monetę.
0 predi888 Napisano 16 Maj 2023 Napisano 16 Maj 2023 Jak moneta to nie ZNAL, magnez znalu nie ciągnie
0 tygrys001 Napisano 16 Maj 2023 Napisano 16 Maj 2023 Magnez to jest w orzechach włoskich, a te przyciągają wiewiórki, a na niektóre metale to działa co najwyżej magnes. 1
0 Landszaft Napisano 16 Maj 2023 Napisano 16 Maj 2023 zwiększ wartość tej zdobyczy i wywierć 2 dziurki , będzie guzik do gaci i nie trzeba będzie identyfikować . 1
Pytanie
karol4500
Witam,
takie coś w kopcu kreta znalezione. Po wstępnym wyczyszczeniu widać, że brzegi są frezowane na ostro.
Widzę jakąś literkę R lub R lub E ale nie wiem czy to nie korozja i się tak wydaje?
średnia 52mm
grubość 2-3mm
Myślałem, że to nóż do skór? A może to zwykły wycinek z arkusz blachy z PRL?
dosyć ciężkie - chyba ZNAL - magnez przyciąga
dzięki za wszystkie info
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi