armando86 Napisano 16 Marzec 2023 Napisano 16 Marzec 2023 Witam. Jak w temacie prośba o zidentyfikowanie i mniej więcej z jakiego okresu jest ten zegarek.Zegarek cyka a więc może okres prl? Z góry dziękuję za pomoc w id
0 M164U2 Napisano 16 Marzec 2023 Napisano 16 Marzec 2023 Przeca jak napisane na tarczy - zegarek firmy CORONET SWISS - czyli najprawdopodoniej Szwajcar:) A na rewersie z tego zo mogę odczytać to coś tam jest o rolowanym złocie na kopercie, i nierdzewnej stali na danym dekielku zrobionym w Germanji. Cz to czasy PRL? Wszystko jest możliwe. W dniu dzisiejszym firma ma skep w emiratach. Worldwide Patented Design | Coronet Store ale nazwa Coronet była przez lata używana przez wiele firm np. Rolex, Bulova, etc. What watch is this? Coronet 25 Jewels Automatic | WatchUSeek Watch Forums Więc to stara firma, a na internetach są przykłady takie coronet vintage ladies watches - Bing images albo takie VINTAGE 14K WHITE GOLD & DIAMOND CORONET WOMEN'S DRESS WRIST WATCH | eBay Cenny wachają się od 25 euro to 1250 euro:) Podsumowując: Szajcar, z dekielkiem i z niemiec, lata 50-60-te? A moze nawet 20-ste:). Pozdro M164U 1
0 armando86 Napisano 16 Marzec 2023 Autor Napisano 16 Marzec 2023 Dzięki kolego ja wiem ale zależało mi na szybkim id. Znajoma twierdzi że jej ciotka miała go w Niemczech w momencie wybuchu 2 wojny.
Pytanie
armando86
Witam. Jak w temacie prośba o zidentyfikowanie i mniej więcej z jakiego okresu jest ten zegarek.Zegarek cyka a więc może okres prl? Z góry dziękuję za pomoc w id
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi