Skocz do zawartości

Minelab Equinox 800, zaśmiecony teren.

Kot2016

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, pytanie do: użytkowników Minelab Equinox 800, osób które wiedzą co nieco na temat tego sprzętu. Mocno zaśmiecony teren, działka na której przez lata (lata przedwojenne, powojenne)  zakopywano śmieci z pobliskiego domu. Czy wykrywacz da radę pośród tego galimatiasu wykryć złoto.  Czytałem że w 800tce jest tryb złoto.  Jeżeli nie Minelab, to jaki wykrywacz jest w stanie zdziałać cokolwiek (At pro w tym terenie gra jak orkiestra). Co w ogóle myślicie o tym wykrywaczu. W planach mam zakup owego sprzętu ale póki co mam mętlik w głowie. Trochę czytałem na temat Minelaba, jedni polecają inni twierdzą że nie warto i że Deus jest lepszy. Tak wiem, nigdy nie dojdziemy do konsensusu w tym temacie. Każdy będzie zachwalać swoje. Ale gdyby ktoś chciał napisać jakie są plusy i minusy Minelaba. Czy warto wydawać pieniądze na ten model? Może XP Deus będzie lepszym wyborem. Fundusze na nowy sprzęt ponad 4000. Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Napisano

Pan chcesz po drugim czy trzecim sygnale złoto mieć? Działka nie ma raczej 10 hektarów więc każdy z wymienionych wykrywaczy będzie dobry. (każdy wykrywacz bez wyjątków jest super skuteczny i wspaniały tylko trzeba wiedzieć jak go ustawić i czego się szuka) Co zrobić żeby odszukać ZŁO TO? Każdy sygnał kopiemy. Oczyszczamy teren z najdrobniejszego aluminium, pazłotek i śrubek i innych. Jeżeli ZŁO TO tam jest to zostanie namierzone i kanarkiem. PS. Jeżeli to trzy ogniwa zerwanego złotego łańcuszka lub mały kolczyk zgubiony niedawno to proponuję Deusa. Jeżeli to ZŁO TO z wędrówek ludów to Minelaba. Jeżeli to zasłyszana legenda to kanarek. Jeżeli do samorodków to mam do oddania płucznię. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie