Kot2016 Napisano 29 Grudzień 2022 Share Napisano 29 Grudzień 2022 Witam, pytanie do: użytkowników Minelab Equinox 800, osób które wiedzą co nieco na temat tego sprzętu. Mocno zaśmiecony teren, działka na której przez lata (lata przedwojenne, powojenne) zakopywano śmieci z pobliskiego domu. Czy wykrywacz da radę pośród tego galimatiasu wykryć złoto. Czytałem że w 800tce jest tryb złoto. Jeżeli nie Minelab, to jaki wykrywacz jest w stanie zdziałać cokolwiek (At pro w tym terenie gra jak orkiestra). Co w ogóle myślicie o tym wykrywaczu. W planach mam zakup owego sprzętu ale póki co mam mętlik w głowie. Trochę czytałem na temat Minelaba, jedni polecają inni twierdzą że nie warto i że Deus jest lepszy. Tak wiem, nigdy nie dojdziemy do konsensusu w tym temacie. Każdy będzie zachwalać swoje. Ale gdyby ktoś chciał napisać jakie są plusy i minusy Minelaba. Czy warto wydawać pieniądze na ten model? Może XP Deus będzie lepszym wyborem. Fundusze na nowy sprzęt ponad 4000. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumpernikiel Napisano 12 Styczeń 2023 Share Napisano 12 Styczeń 2023 Pan chcesz po drugim czy trzecim sygnale złoto mieć? Działka nie ma raczej 10 hektarów więc każdy z wymienionych wykrywaczy będzie dobry. (każdy wykrywacz bez wyjątków jest super skuteczny i wspaniały tylko trzeba wiedzieć jak go ustawić i czego się szuka) Co zrobić żeby odszukać ZŁO TO? Każdy sygnał kopiemy. Oczyszczamy teren z najdrobniejszego aluminium, pazłotek i śrubek i innych. Jeżeli ZŁO TO tam jest to zostanie namierzone i kanarkiem. PS. Jeżeli to trzy ogniwa zerwanego złotego łańcuszka lub mały kolczyk zgubiony niedawno to proponuję Deusa. Jeżeli to ZŁO TO z wędrówek ludów to Minelaba. Jeżeli to zasłyszana legenda to kanarek. Jeżeli do samorodków to mam do oddania płucznię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi