_Cross_ Napisano 3 Listopad 2022 Napisano 3 Listopad 2022 Witam ponownie mam kilka zdjęć przedmiotów które nie wiem czym lub od czego są prosiłbym o szybką identyfikację
_Cross_ Napisano 3 Listopad 2022 Autor Napisano 3 Listopad 2022 Wiem że przedmioty są bardzo skorodowane i nie spodziewam się odpowiedzi na wszystko chciał bym tylko wiedzieć od czego są i jak wyglądała całość z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
predi888 Napisano 3 Listopad 2022 Napisano 3 Listopad 2022 ten duży cycek ze zdjęcia nr 4 to zapalnik od niemieckiej piguły p.panc 10.5cm, lejek przypomina wkładkę kumulacyjną od..... czegoś, ostatni przedmiot to wkrętka(?) dolna od pocisku https://archiwum.allegro.pl/oferta/niemiecki-pocisk-10-5cm-ladny-i7168279411.html
Julekcezar Napisano 3 Listopad 2022 Napisano 3 Listopad 2022 Fajny zapał, trzymaj go, jak kogoś znajdziesz co ma czuba bez to zrobisz dobry deal, jak ze mną za czapkę skaczącego ogórka :)
predi888 Napisano 4 Listopad 2022 Napisano 4 Listopad 2022 9 godzin temu, Julekcezar napisał: Fajny zapał, trzymaj go, jak kogoś znajdziesz co ma czuba bez to zrobisz dobry deal, jak ze mną za czapkę skaczącego ogórka :) tyle że to jest wciąż groźne (chyba)
_Cross_ Napisano 6 Listopad 2022 Autor Napisano 6 Listopad 2022 On 4.11.2022 o 07:51, predi888 napisał: tyle że to jest wciąż groźne (chyba) O to taki pocisk nie udało mi się zrobić zdjęcia bo zapomniałem zanim zgłosiłem ale znalazłem na necie z tego co wyczytałem jest szwabski i ma ten sam zapalnik ale nie wiem co to za pocisk
predi888 Napisano 6 Listopad 2022 Napisano 6 Listopad 2022 raczej nie ten sam (przynajmniej ze zdjęcia), ten wygląda jak 7.5cm pzgr 39, te piguły miały malutki zapalnik Bd.z 5103
predi888 Napisano 6 Listopad 2022 Napisano 6 Listopad 2022 chociaż możliwe że masz rację, 7.5 cm K.Gr. rot. Pz od krótko lufowej armaty kwk 37 L24 lepiej pasuje, lejek z pierwszego postu prawdopodobnie od pocisku kumulacyjnego do tej armaty https://nifelshop.de/neu/index.php?route=product/product&path=63&product_id=185 http://эхо-войны.рф/publ/vzryvateli_germanskoj_armii/1
Julekcezar Napisano 4 Listopad 2022 Napisano 4 Listopad 2022 5 godzin temu, predi888 napisał: tyle że to jest wciąż groźne (chyba) Nie jest groźne. W najgorszym wypadku ma spłonkę o sile kilku diabełków.
_Cross_ Napisano 5 Listopad 2022 Autor Napisano 5 Listopad 2022 17 hours ago, predi888 napisał: tyle że to jest wciąż groźne (chyba) Nie na górę coś było jeszcze nakręcane ale mam wątpliwości czy to to bo w tym samym miejscu wczoraj znalazłem pocisk 7.5/6cm z tym samym zapalnikiem znajomy znalazł taki sam pocisk tyle że rozerwany wygląda jak przekrój i pocisk w około 80% był wypełniony jakimś ładunkiem idk może to jakiś szwabski 7.5 albo 7.6cm
_Cross_ Napisano 5 Listopad 2022 Autor Napisano 5 Listopad 2022 Pierścień jest zrobiony z miedzi jest bardzo szeroki brak oznaczeń z resztą dziś idę sprawdzić czy nie ma więcej i zgłosić więc przy okazji mogę zrobić zdjęcie
Pytanie
_Cross_
Witam ponownie mam kilka zdjęć przedmiotów które nie wiem czym lub od czego są prosiłbym o szybką identyfikację

11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.