_Cross_ Napisano 3 Listopad 2022 Share Napisano 3 Listopad 2022 Witam ponownie mam kilka zdjęć przedmiotów które nie wiem czym lub od czego są prosiłbym o szybką identyfikację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 _Cross_ Napisano 3 Listopad 2022 Autor Share Napisano 3 Listopad 2022 Wiem że przedmioty są bardzo skorodowane i nie spodziewam się odpowiedzi na wszystko chciał bym tylko wiedzieć od czego są i jak wyglądała całość z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 predi888 Napisano 3 Listopad 2022 Share Napisano 3 Listopad 2022 ten duży cycek ze zdjęcia nr 4 to zapalnik od niemieckiej piguły p.panc 10.5cm, lejek przypomina wkładkę kumulacyjną od..... czegoś, ostatni przedmiot to wkrętka(?) dolna od pocisku https://archiwum.allegro.pl/oferta/niemiecki-pocisk-10-5cm-ladny-i7168279411.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Julekcezar Napisano 3 Listopad 2022 Share Napisano 3 Listopad 2022 Fajny zapał, trzymaj go, jak kogoś znajdziesz co ma czuba bez to zrobisz dobry deal, jak ze mną za czapkę skaczącego ogórka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 predi888 Napisano 4 Listopad 2022 Share Napisano 4 Listopad 2022 9 godzin temu, Julekcezar napisał: Fajny zapał, trzymaj go, jak kogoś znajdziesz co ma czuba bez to zrobisz dobry deal, jak ze mną za czapkę skaczącego ogórka :) tyle że to jest wciąż groźne (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Julekcezar Napisano 4 Listopad 2022 Share Napisano 4 Listopad 2022 5 godzin temu, predi888 napisał: tyle że to jest wciąż groźne (chyba) Nie jest groźne. W najgorszym wypadku ma spłonkę o sile kilku diabełków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 _Cross_ Napisano 5 Listopad 2022 Autor Share Napisano 5 Listopad 2022 17 hours ago, predi888 napisał: tyle że to jest wciąż groźne (chyba) Nie na górę coś było jeszcze nakręcane ale mam wątpliwości czy to to bo w tym samym miejscu wczoraj znalazłem pocisk 7.5/6cm z tym samym zapalnikiem znajomy znalazł taki sam pocisk tyle że rozerwany wygląda jak przekrój i pocisk w około 80% był wypełniony jakimś ładunkiem idk może to jakiś szwabski 7.5 albo 7.6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 _Cross_ Napisano 5 Listopad 2022 Autor Share Napisano 5 Listopad 2022 (edytowane) Pierścień jest zrobiony z miedzi jest bardzo szeroki brak oznaczeń z resztą dziś idę sprawdzić czy nie ma więcej i zgłosić więc przy okazji mogę zrobić zdjęcie Edytowane 5 Listopad 2022 przez _Cross_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 _Cross_ Napisano 6 Listopad 2022 Autor Share Napisano 6 Listopad 2022 On 4.11.2022 o 07:51, predi888 napisał: tyle że to jest wciąż groźne (chyba) O to taki pocisk nie udało mi się zrobić zdjęcia bo zapomniałem zanim zgłosiłem ale znalazłem na necie z tego co wyczytałem jest szwabski i ma ten sam zapalnik ale nie wiem co to za pocisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 predi888 Napisano 6 Listopad 2022 Share Napisano 6 Listopad 2022 raczej nie ten sam (przynajmniej ze zdjęcia), ten wygląda jak 7.5cm pzgr 39, te piguły miały malutki zapalnik Bd.z 5103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 predi888 Napisano 6 Listopad 2022 Share Napisano 6 Listopad 2022 (edytowane) chociaż możliwe że masz rację, 7.5 cm K.Gr. rot. Pz od krótko lufowej armaty kwk 37 L24 lepiej pasuje, lejek z pierwszego postu prawdopodobnie od pocisku kumulacyjnego do tej armaty https://nifelshop.de/neu/index.php?route=product/product&path=63&product_id=185 http://эхо-войны.рф/publ/vzryvateli_germanskoj_armii/1 Edytowane 6 Listopad 2022 przez predi888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 _Cross_ Napisano 12 Listopad 2022 Autor Share Napisano 12 Listopad 2022 Wygląda tak samo dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
_Cross_
Witam ponownie mam kilka zdjęć przedmiotów które nie wiem czym lub od czego są prosiłbym o szybką identyfikację
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi