fest Napisano 29 Lipiec 2022 Share Napisano 29 Lipiec 2022 Czołem, Proszę o pomoc w identyfikacji mundurów i ew. stopni wojskowych na poniższym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Edmundo Napisano 29 Lipiec 2022 Share Napisano 29 Lipiec 2022 To nie wygląda na Wojsko Polskie a RKKA czyli ówczesną Armię Czerwoną, ten po lewej nie ma "Ichnich pagonów", natomiast dość wyraźnie widać trzy "kwadraciki" na kołnierzu a więc stopień starszego lejtnanta czyli to co obowiązywało do 1943 r. Poza tym czapki dwóch siedzących tyłem i marynarska także fasonem pasują do RKKA I WMF czyli Marynarki Wojennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 fest Napisano 29 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2022 Ktoś mi zasugerował, że to KOPowcy, ale chyba faktycznie wyglądają na RKKA i WMF... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
fest
Czołem,
Proszę o pomoc w identyfikacji mundurów i ew. stopni wojskowych na poniższym zdjęciu.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi