Cronos Napisano 23 Maj 2022 Napisano 23 Maj 2022 Witam. Czy ktoś orientuje się gdzie można dorwać (zakupić) gołą lufę i komorę nabojową do Mausera 98 jako druk 3D np, aby zrobić rekonstrukcję na ścianę? Posiadam kolbę i wszystkie elementy nie podchodzące pod ustawę. Z tego co się orientuję, nacięte deko trzeba rejestrować? Co nie jest tanie. Pozdrawiam Cytuj
vis1939 Napisano 23 Maj 2022 Napisano 23 Maj 2022 Były dawno temu na alezło repliki wytoczone z pręta w trzech elementach.Potem składało/sklejało w całość w miejscach zgrubień, co było niemal niewidoczne.Nie wiem jak teraz, ale rys i wymiary znajdziesz w necie i można se zrobić dużo taniej. Cytuj
Cronos Napisano 24 Maj 2022 Autor Napisano 24 Maj 2022 Lufę dorobić z rurki jakoś by się dało, nawet wyfrezować, gorzej z komorą. Pisałem do gościa z alezło, ale nie odpowiada. Cytuj
vis1939 Napisano 24 Maj 2022 Napisano 24 Maj 2022 9 godzin temu, Cronos napisał: gorzej z komorą. To chyba pomyliłeś komorę nabojową z zamkową... Cytuj
Slajmi130 Napisano 31 Maj 2022 Napisano 31 Maj 2022 Chyba by było lepiej już włożyć do orgo kolby replikę komory zamkowej spust i pudełko magazynka z karabinka ASG np. BOYI. Lufę zrobić z pręta, dodać orgo muszkę, Trochę zabiegów estetycznych z zamkiem bo jest chromowany i mauser jak się patrzy. Druk 3 D to będzie śmietnik, do orgo kolby. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony. To replika w orgo kolbie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi