Skocz do zawartości
  • 0

Znaki probiercze? Na starych odwaznikach

Pytanie

Napisano

Posiadam kompletny zestaw starych mosiężnych odważników w oryginalnym drewnianym pudełku. Każdy ma wybity jakiś znaczek

4(w godleRP) 2 

Chciałabym się dowiedzieć co to znaczy. Chciałam je sprzedać ale po dziwnym zachowaniu Pana( zwarjował😁) i dwukrotnym podbiciu własnej propozycji w ciągu 2 min. Z 50zl na 150zł. Postanowiłam je sprawdzić. Pomóżcie proszę w identyfikacji i wycenie. IMG_20220517_003643.thumb.jpg.d831416145f2dddf5d4fd82db46b24ba.jpg

IMG_20220517_003726.jpg

IMG_20220517_003657.jpg

IMG_20220517_003607.jpg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano
6 godzin temu, adamus73 napisał:

Są to znaki legalizacji, bite przez Urząd Miar.

Dziękuję 🙂 Jaką mają wartość około? Widziałam absurdalne ceny za sztukę tyle że z innym znakiem DR chyba. 

• 0
Napisano

Żaden szał to masówka na każdej giełdzie staroci kupisz bez problemu, każdy odważnik używany do sprzedaż przedmiotów na wagę musi mieć legalizację, te były krótko używane i tylko raz atestowane. Gdzieś w piwnicy mam tego cały worek nie ma czym się podniecać i bajek wypisy

wać.

• 0
Napisano

Bajek? To chyba forum między innymi edukacyjne więc nie rozumiem która cześć pytania jest bajkowa. Pytałam o realną cenę mojego przedmiotu a nie o to co ma Pan w piwnicy i w czym Pan to przechowuje. 

• Tak trzymać 1
  • 0
Napisano

To wypadało by przeczytać regulamin, nie wiem jak się ma edukacją do realnej ceny .I tak za dużo ci napisałem powinienem ol...ć ten watek bo jest niezgodny z regulaminem ,a forum służy jak najbardziej do edukacji, ale edukacją nie ma nic wspólnego z handlem. 

• Tak trzymać 1