Szymonjhsjasbdhs Napisano 29 Kwiecień 2022 Napisano 29 Kwiecień 2022 Witam, jakiś czas temu znalazłem takie jakby odłamki od zapalnika, lub skorupy pocisku, jednen jest chyba z mosiądzu oraz posiada napis A B C I II, wszystko leżało w jednym obrębie. Jaki to był typ pocisku ? Pozdrawiam
Landszaft Napisano 29 Kwiecień 2022 Napisano 29 Kwiecień 2022 po tych 3 farfoclach kawałek zapalnika , denko mauserowskiej łuski , i kawałek szklanki szrapnelowej , zapalnik I wojna armii albo austriackiej albo niemieckiej zależnie gdzie dłubałeś od Karpat do Żarek na jurze Austriacy od Żarek do Warszawy i dalej Niemcy . jak chcesz wiedzieć więcej to tak jak piszą na kapslach od piwa " Nie trafiłeś. Szukaj dalej ".
Szymonjhsjasbdhs Napisano 30 Kwiecień 2022 Autor Napisano 30 Kwiecień 2022 No szukam na terenach gdzie kilka km od mojej wsi był front i nawet mocniejsze walki. Centralnie na moim terenie, nie było frontu lecz szedł przez moje miasto km od moich terenów. Mimo to nigdzie na Internecie nie widzę że akurat w tym obrębie były jakieś walki a 1 wojna naprawdę tu wychodzi. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia czy stacjonowało jakieś wojsko? Pozdrawiam i dzięki za odp.
Landszaft Napisano 30 Kwiecień 2022 Napisano 30 Kwiecień 2022 wszystko da się sprawdzić , ale bez miejscówki to raczej kicha.
Pytanie
Szymonjhsjasbdhs
Witam, jakiś czas temu znalazłem takie jakby odłamki od zapalnika, lub skorupy pocisku, jednen jest chyba z mosiądzu oraz posiada napis A B C I II, wszystko leżało w jednym obrębie.
Jaki to był typ pocisku ?
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.