cesio1 Napisano 24 Styczeń 2022 Share Napisano 24 Styczeń 2022 Monetka w słabym stanie 17 mm Proszę o pomoc w identyfikacji z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 24 Styczeń 2022 Share Napisano 24 Styczeń 2022 Chyba jest tam pogoń? Jak dla mnie jakiś fals lub próby robione przez fałszerzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cesio1 Napisano 24 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2022 Z lewej strony tarczy herbowej słabo widoczna 6tka A po prawej stronie z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 24 Styczeń 2022 Share Napisano 24 Styczeń 2022 brak legendy ... Może ktoś fefnaście razy dla zabawy klepnął boratynkę ale raczej nie w mennicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cesio1 Napisano 24 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2022 Nie widzę podobieństwa . A jak fals to jakiej monety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 24 Styczeń 2022 Share Napisano 24 Styczeń 2022 Po pogoni sądząc to boraciucha ale jeszcze tak zagmatwanego nie widziałem... Mniej prawdopodobne a wręcz chyba niemożliwe, że to żeton folwarczny Sanguszki na szelągu Augusta III. Może ktoś coś wypatrzy bo ja nic więcej nie wymyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cesio1 Napisano 24 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2022 W tarczy herbowej pieciopolowej w prawym górnym polu widać jakby stojącego lwa. A w centralnym chyba skrzyzowane klucze. Może coś to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 24 Styczeń 2022 Share Napisano 24 Styczeń 2022 Jakiś dreier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cesio1 Napisano 25 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2022 Dzięki śliczne będe szukać dalej. Może ktoś jeszcze coś napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cesio1 Napisano 31 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2022 Niestety nie mogę znaleźć takiej monetki szkoda ,naprawdę nikt nic nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi