Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanownych forumowiczów poszukuję opony fartuchowej 28 cali do mojego odrestaurowywanego roweru z między wojnia projekt stanął w miejscu bo brakuje mi jednej opony.Będę wdzięczny za pomoc.Nowa nie wchodzi w grę bo głupio to będzie wyglądać.

Napisano

Sprawdzałem portale aukcyjne ale w większości to są umieszczone w archiwach nie ma nic aktualnego.porzucił byś jakieś linki pozdrawiam.

Napisano

Dzięki bardzo Czlowieksniegu co prawda nie chciałem nowej opony ale ze względu na braki zdecydowałem się zakupić myślę że wygląda spoko pozdrawiam.

IMG_20220111_193004.jpg

• 1 year later...
Napisano

Witam miłośnika retro rowerów. Mam Simsona i chińskie opony fartuchowe ale nie wiem jak je założyć na obręcz. Mógłbyś pomóc? 

Napisano

Cześć słuchaj to była moja pierwsza przygoda z odrestaurowaniem tego typu roweru.Pamiętam że najpierw założyłem jedną część opony na obręcz następnie dętka.Kominek od dętki na swoje miejsce i drugi rant opony do środka.Wiem że to wszystko mi się przesuwało ale podstawą jest powoli pompować powietrze i ruszać oponą żeby weszła w obręcz.Czyli trochę powietrza i układanie opony w rancie.Pozdrawiam.