bialawy Napisano 21 Listopad 2021 Napisano 21 Listopad 2021 Witam... może ktoś coś więcej powie o tej obrączce na podstawie takich bić? Z góry dziękuję i pozdrawiam
adamus73 Napisano 21 Listopad 2021 Napisano 21 Listopad 2021 Srebro 800, sygnatura z lat 1932-1963, ocechowane w Warszawie lub Krakowie (określa to litera w puncy państwowej), obok imiennik złotnika, wyrób autorski, powojenny.
bialawy Napisano 21 Listopad 2021 Autor Napisano 21 Listopad 2021 A ja nie mogłem niczego rozszyfrować... Zastanawiałem się czy na puncy obok liter CHS jest jakaś głową.. tzn profil czyjś. Co tam tak naprawdę obok liter się znajduje? Może masz jakieś grafiki z książek z puncami? Dzięki za pomoc i pozdrawiam
bialawy Napisano 21 Listopad 2021 Autor Napisano 21 Listopad 2021 https://bip.oup.warszawa.gum.gov.pl/b11/dla-klienta/tabele-polskich-cech-pr/1931-1963/354,Tabela-polskich-cech-probierczych-obowiazujacych-w-latach-1931-1963.html Faktycznie... Srebro próby 800 z tych lat. Dzięki za pomoc Pozdrawiam
adamus73 Napisano 21 Listopad 2021 Napisano 21 Listopad 2021 13 minut temu, bialawy napisał: A ja nie mogłem niczego rozszyfrować... Zastanawiałem się czy na puncy obok liter CHS jest jakaś głową.. tzn profil czyjś. Co tam tak naprawdę obok liter się znajduje? Może masz jakieś grafiki z książek z puncami? Dzięki za pomoc i pozdrawiam Sygnatur są dziesiątki tysięcy, samej literatury też sporo, prościej będzie zapytać na forum. W polskich sygnaturach dla srebra widnieje głowa żniwiarki w chuście.
Pytanie
bialawy
Witam... może ktoś coś więcej powie o tej obrączce na podstawie takich bić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.