bialawy Napisano 21 Listopad 2021 Share Napisano 21 Listopad 2021 Witam... może ktoś coś więcej powie o tej obrączce na podstawie takich bić? Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus73 Napisano 21 Listopad 2021 Share Napisano 21 Listopad 2021 Srebro 800, sygnatura z lat 1932-1963, ocechowane w Warszawie lub Krakowie (określa to litera w puncy państwowej), obok imiennik złotnika, wyrób autorski, powojenny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 21 Listopad 2021 Autor Share Napisano 21 Listopad 2021 A ja nie mogłem niczego rozszyfrować... Zastanawiałem się czy na puncy obok liter CHS jest jakaś głową.. tzn profil czyjś. Co tam tak naprawdę obok liter się znajduje? Może masz jakieś grafiki z książek z puncami? Dzięki za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 21 Listopad 2021 Autor Share Napisano 21 Listopad 2021 https://bip.oup.warszawa.gum.gov.pl/b11/dla-klienta/tabele-polskich-cech-pr/1931-1963/354,Tabela-polskich-cech-probierczych-obowiazujacych-w-latach-1931-1963.html Faktycznie... Srebro próby 800 z tych lat. Dzięki za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus73 Napisano 21 Listopad 2021 Share Napisano 21 Listopad 2021 13 minut temu, bialawy napisał: A ja nie mogłem niczego rozszyfrować... Zastanawiałem się czy na puncy obok liter CHS jest jakaś głową.. tzn profil czyjś. Co tam tak naprawdę obok liter się znajduje? Może masz jakieś grafiki z książek z puncami? Dzięki za pomoc i pozdrawiam Sygnatur są dziesiątki tysięcy, samej literatury też sporo, prościej będzie zapytać na forum. W polskich sygnaturach dla srebra widnieje głowa żniwiarki w chuście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bialawy
Witam... może ktoś coś więcej powie o tej obrączce na podstawie takich bić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.