Szefo Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2004 średnica ok 12,5 cmwysokość ok 28,5 cmjakiej jest produkcji i z czego tym strzelano?help mi pizzzpozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Taka? Ja znalazlem kilka takich i tez niewiem od czego moze byc...Piorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Szefo - wrzuć jakiś rysunek i spróbuj dopatrzeć się bić na denku ,to pomoże w identyfikacji.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Ruskie stałówki 122mm były robione ze zwijanej blachy (przynajmniej takie trafiłem- wymieszane z mosiężnymi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2004 ok, jak będę miał chwilkę to może jeszcze dziś podrzucę rysunek a z biciami będzie gorzej bo bardzo pordzewiała i jeszcze jej nie czyściłem ale spróbuje, może coś zostałobardzo podobna do twojej PiorekpozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2004 oto rysunek poglądowypo lewej mi obcięło, jest 12,5cmwszystkie wymiary z małą tolerancją błędubić się nie dopatrzyłem bo jest bardzo pordzewiała i w domu nie będę czyścił, spróbuję jutro na działce jak będę miał chwilkę czasu, jak coś będzie to napiszękryza jak widać wystająca, spora, większa niż mam przy łusce 105mm,tak mi przyszło do głowy czy to może być radziecka 122mm do armaty, może od SU-122?pozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzyk Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 witamna 95 % jest to łuska od radzieckiej haubicy wz. 1938, kalibru 122 mm, (wymiary - 122 x 284)dużą ilość tych haubic (zdobycznych) używali Niemcy pod nazwą 12,2 cm sFH 396 (r), i do nich produkowali też amunicję. producenta można poznać po systemie cechowania dna oraz rodzaju (kształcie) zapłonnika.pozdrawiam - jerzyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Szefo
wysokość ok 28,5 cm
jakiej jest produkcji i z czego tym strzelano?
help mi pizzz
pozdr
Szefo
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.