indyczek8 Napisano 9 Maj 2021 Share Napisano 9 Maj 2021 Witam czy może ktoś zidentyfikować przedmiot na pierwszy rzut oka wygląda na duży płaski miedziany krążek nie wiem ile waży ale średnica ok 26mm dosyć gruby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 10 Maj 2021 Share Napisano 10 Maj 2021 Jak dla mnie wycieruch czyli pozostałość po miedzianym bilonie. Było trochę monet z XVII-XIXw o średnicy 26mm. Wg mnie to jakiś destrukt z dawnych czasów. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 10 Maj 2021 Share Napisano 10 Maj 2021 Z tego co sobie przypomniałem to chyba 3gr Poniatowskiego miały 26mm i były znacznej grubości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indyczek8 Napisano 10 Maj 2021 Autor Share Napisano 10 Maj 2021 Dzięki wszystko możliwe tylko dziwne że nie pozostał żaden szczegol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
indyczek8
Witam czy może ktoś zidentyfikować przedmiot na pierwszy rzut oka wygląda na duży płaski miedziany krążek nie wiem ile waży ale średnica ok 26mm dosyć gruby
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.