wz.69 Napisano 10 Luty 2021 Share Napisano 10 Luty 2021 Dzien dobry/ Dobry wieczor, Nie ma sygnatur fabrykanta. Czy jest mozliwosc ustalenia jaka to moze byc firma? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 10 Luty 2021 Share Napisano 10 Luty 2021 Czołem. Nie jestem fachowcem od polskich kordzików. Jednocześnie opierając się na (jako takim) doświadczeniu. Dochodzę do wniosku że głownia tego kordzika, została zrobiona "wczoraj". Trawienie dekoru (ramka żółta) dalekie jest od stylizowanego akantu. Bądź - jakiegokolwiek - motywu roślinnego, używanego do dekorów głowni. Z mojego punktu widzenia, to jakieś gluty. Światło-cień trawionych liter (ramka czerwona) np. pomiędzy "H" /"r" - pozostawia wiele do życzenia. --------------- Jak to jest oryginalna głownia...? To robił ją jakiś czeladnik w poślednim warsztacie. pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
wz.69
Dzien dobry/ Dobry wieczor,
Nie ma sygnatur fabrykanta. Czy jest mozliwosc ustalenia jaka to moze byc firma?
Pozdr.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.