ammuratow Napisano 11 Styczeń 2021 Napisano 11 Styczeń 2021 Witam, Czy mogą mi Koledzy powiedzieć coś na temat tych mundurów. Znalazłem fotografię w starym albumie. Po drugiej stronie kilka podpisów. Ja odczytałem tylko Kulik? Roman. Fotografia ma format pocztówkowy. Pozdrawiam
Edmundo Napisano 11 Styczeń 2021 Napisano 11 Styczeń 2021 Kurtki sukienne wz. 19 z oznakami Szkoły Podchorążych Rezerwy na patkach kołnierzowych (dla mnie to piechota), furażerki sukienne wz. 23 (ale czy wszystkie tegoż wzoru ?), widoczny bagnet to kwestia do ustalenia.
Edmundo Napisano 11 Styczeń 2021 Napisano 11 Styczeń 2021 Nie ma sprawy. A co bagnetu to zapewne któryś z polskich w żabce wz. 24 (to taka szeroka z paskiem i klamerką z bolcem "blokującym" zaczep pochwy). To tyle ile moglem wydedukować.
ammuratow Napisano 13 Styczeń 2021 Autor Napisano 13 Styczeń 2021 Czy można orientacyjnie określić czas wykonania fotki? Czy ktoś może spróbować rozszyfrować podpisy? Z góry dziękuję.
Pytanie
ammuratow
Witam,
Czy mogą mi Koledzy powiedzieć coś na temat tych mundurów. Znalazłem fotografię w starym albumie. Po drugiej stronie kilka podpisów. Ja odczytałem tylko Kulik? Roman. Fotografia ma format pocztówkowy.
Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.