konrad2515k Napisano 2 Styczeń 2021 Napisano 2 Styczeń 2021 Dzień dobry. Podczas gruntownego remontu znalazłem taki bagnet. Rączka była zawinięta sznurkiem jak na zdjęciu, lecz ze względu na upływ czasu sparciała się. Proszę o jakąś identyfikacje skąd i kiedy pochodzi, oraz czy jest coś warty. Pozdrawiam
k.roszkowski Napisano 2 Styczeń 2021 Napisano 2 Styczeń 2021 Pruska szabla przerobiona na nóż (może okopowy)
konrad2515k Napisano 2 Styczeń 2021 Autor Napisano 2 Styczeń 2021 9 minut temu, k.roszkowski napisał: Pruska szabla przerobiona na nóż (może okopowy) Z jakich lat może pochodzić?
Erih Napisano 2 Styczeń 2021 Napisano 2 Styczeń 2021 XIX wiek, początek XX (do końca PWS). I faktycznie po złamaniu przerobiona na nóż okopowy. Ten tzw sznurek na rękojeści to pozostałości oplotu. Czy jakieś sygnowania są widoczne?
konrad2515k Napisano 2 Styczeń 2021 Autor Napisano 2 Styczeń 2021 3 minuty temu, Erih napisał: XIX wiek, początek XX (do końca PWS). I faktycznie po złamaniu przerobiona na nóż okopowy. Ten tzw sznurek na rękojeści to pozostałości oplotu. Czy jakieś sygnowania są widoczne? Niestety żadnego sygnowania nie mogę dostrzec.
Pytanie
konrad2515k
Dzień dobry. Podczas gruntownego remontu znalazłem taki bagnet. Rączka była zawinięta sznurkiem jak na zdjęciu, lecz ze względu na upływ czasu sparciała się. Proszę o jakąś identyfikacje skąd i kiedy pochodzi, oraz czy jest coś warty. Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.