mor.nant Napisano 10 Grudzień 2020 Napisano 10 Grudzień 2020 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji informacji wynikającej z załączonych zdjęć. Z góry przepraszam za jakość, niestety nie dysponuję lepszymi na chwilę obecną. Wydaje mi się, że: 1) Kapral, sznur strzelecki dla dobrego strzelca 2) Mundur carski 3) Żołnierz 66 Kaszubskiego Pułku Piechoty? Niestety więcej nie jestem w stanie wyczytać.
Tyr Napisano 10 Grudzień 2020 Napisano 10 Grudzień 2020 Na pierwszym chyba 59 pp. Całkiem możliwe, że na trzecim 66 pp. Carski raczej urzędniczy.
mor.nant Napisano 10 Grudzień 2020 Autor Napisano 10 Grudzień 2020 3 godziny temu, Tyr napisał: Na pierwszym chyba 59 pp. Całkiem możliwe, że na trzecim 66 pp. Carski raczej urzędniczy. Dzięki! 59 pp by się zgadzało, bo to zdjęcie pochodzące z Kujaw, a pułk był rozlokowany w Inowrocławiu.
Pytanie
mor.nant
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji informacji wynikającej z załączonych zdjęć. Z góry przepraszam za jakość, niestety nie dysponuję lepszymi na chwilę obecną. Wydaje mi się, że:
1) Kapral, sznur strzelecki dla dobrego strzelca
2) Mundur carski
3) Żołnierz 66 Kaszubskiego Pułku Piechoty?
Niestety więcej nie jestem w stanie wyczytać.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.