Daniel 299 Napisano 22 Czerwiec 2020 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Dobrze wiedzieć o takiej możliwości, na pewno z niej skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 21 Wrzesień 2022 Share Napisano 21 Wrzesień 2022 W dniu 1.06.2020 o 17:34, formoza58 napisał: Tak wygląda rząd w kwaterze B 27. Grobów i krzyży jest 27, a pochowanych w przypadku 2 rzędu jest 97. A więc większość grobów jest zbiorowych. Na krzyżach jest jedno nazwisko z np. trzech pochowanych w jednej mogile. Bylem tam dzisiaj i lokalizacji imiennej Pana Pradziadka niestety nie znalazłem Wszystko jest na najlepszej drodze, aby nazwisko Pradziadka wyloniło się przy okazji renowacji i wymiany krzyży na tej kwaterze. Stan robot na dzień wczorajszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 24 Wrzesień 2022 Share Napisano 24 Wrzesień 2022 Będziemy obserwować zmiany na tej kwaterze. Ze swej strony przypilnuję aby nazwisko Pana Pradziadka pojawilo się na tablicy grobu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 29 Wrzesień 2022 Share Napisano 29 Wrzesień 2022 Stan kwatery w dniu 29 września... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 15 Październik 2022 Share Napisano 15 Październik 2022 Stan kwatery w dniu 15 października... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 27 Listopad 2022 Share Napisano 27 Listopad 2022 Stan kwatery na dzień dzisiejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 27 Listopad 2022 Share Napisano 27 Listopad 2022 Zwieziono część tablic, niestety nie ma jeszcze tablicy Pradziadka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaNJ Napisano 27 Listopad 2022 Share Napisano 27 Listopad 2022 (edytowane) Dane osobowe nazwisko Kawalec imię Jakub płeć mężczyzna wiek 39 miejsce zamieszkania Muchówka rodzaj służby wojskowej rezerwa data śmierci 1939-09-24 Informacje o prześladowaniach Źródło: Archiwum iPN Materiały OKBZpNP do rejestru miejsc i faktów zbrodni popełnionych przez okupanta hitlerowskiego na ziemiach polskich w l. 1939-1945, woj. krakowskie, pow. Bochnia IPN Kr 1/1310 t. 2, s. 55 uczestnik walk Kampania wrześniowa 1939 przyczyny śmierci poległ data śmierci 1939-09-24 miejsce śmierci Warszawa, ul. Wolska dodatkowe informacje Zmobilizowany do WP jako rezerwista w sierpniu 1939 r. Pochowany w Warszawie Edytowane 27 Listopad 2022 przez MonikaNJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Listopad 2022 Share Napisano 28 Listopad 2022 Zwróciłaś może uwagę na tablicę. Tam muszą wypełnić 4-5 osób, więc muszą się streszczać. Ja podałem im prawidłowe nazwisko, imię, przynalezność jako strz. rez. 40 PP i data śmierci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaNJ Napisano 28 Listopad 2022 Share Napisano 28 Listopad 2022 tę informację zamieściłam dla Daniela 299 , może w IPN będą mieli zeznania świadków. Z własnego doświadczenia wiem, że mają bogate materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orsza Napisano 28 Listopad 2022 Share Napisano 28 Listopad 2022 15 minut temu, MonikaNJ napisał: tę informację zamieściłam dla Daniela 299 , może w IPN będą mieli zeznania świadków. Z własnego doświadczenia wiem, że mają bogate materiały. Niestety wszystkim nie są udostępniane materiały IPN. Rodzaje realizowanych wniosków - Instytut Pamięci Narodowej (ipn.gov.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaNJ Napisano 28 Listopad 2022 Share Napisano 28 Listopad 2022 wszyscy zstępni poległego Jakuba Kawalca mogą złożyć wniosek o udostępnienie dokumentów będących w posiadaniu IPN (pierwszy wniosek z podanej wyżej strony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orsza Napisano 28 Listopad 2022 Share Napisano 28 Listopad 2022 14 minut temu, MonikaNJ napisał: wszyscy zstępni poległego Jakuba Kawalca mogą złożyć wniosek o udostępnienie dokumentów będących w posiadaniu IPN (pierwszy wniosek z podanej wyżej strony). Zgadza się. Dokumenty powinny być dostępne dla każdego a nie tylko dla wybranych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 26 Grudzień 2022 Share Napisano 26 Grudzień 2022 Kwatera wieczorem, 26 grudnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 26 Grudzień 2022 Share Napisano 26 Grudzień 2022 Daniel zniknąl z forum, a tutaj własciwie pora na epilog... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 27 Grudzień 2022 Share Napisano 27 Grudzień 2022 I tak niejako na zakończenie wątku. Zrobiłem już tysiące fotek, ale ta wykonana wczoraj, przydarzyła mi się pierwszy raz. Czy magia świąt, czy im sie wczoraj nudziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi