SaperBartek Napisano 17 Maj 2020 Share Napisano 17 Maj 2020 Proszę o Id Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SaperBartek Napisano 17 Maj 2020 Autor Share Napisano 17 Maj 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 18 Maj 2020 Share Napisano 18 Maj 2020 Ja na tym medalik widzę tylko św. Jerzego. Jak coś szukaj w tym kierunku. Niestety litery nie są za bardzo czytelne ze zdjęć więc ciężko odczytać kto jest z drugiej strony. Ale medalik niewątpliwie stary... może i starszy niż VIIIw. Generalnie good! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 19 Maj 2020 Share Napisano 19 Maj 2020 Poszukałem trochę i upewniam się po wyglądzie medalika, że na 99,9999999% podchodzi z XVII w. Na jednej stronie jest na pewno Św. Jerzy, a z drugiej już wiem... szukałem i rozszyfrowałem Jest to postać Św. Benedykta. I jest to na pewno XVII w. Tak więc masz bardzo fajny fant. Brawo ja! Nie ma to jak rozszyfrować medalik Polecam się Kiedyś piwo postawisz (mam nadzieję) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 19 Maj 2020 Share Napisano 19 Maj 2020 Tfu.. przepraszam... nie Benedykt tylko Landelin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SaperBartek Napisano 19 Maj 2020 Autor Share Napisano 19 Maj 2020 Za 3 lata postawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 20 Maj 2020 Share Napisano 20 Maj 2020 SaperBartek... a więcej znaków zapytania w tytule nie dało rady wstawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.