Jndiana Jones Napisano 28 Kwiecień 2020 Napisano 28 Kwiecień 2020 Mosinki chyba pierwsze i najstarsze jakie widziałem niestety nic nie wiem o producentach, gdzie je wyprodukowano i czy są rzadkie. Pomóżcie z góry dziękuję
kolo83 Napisano 29 Kwiecień 2020 Napisano 29 Kwiecień 2020 Pierwsza od góry: Producent П - Петербургский Патронный Завод - Peterburskij Patronnyj Zawod; Dostawca blachy Б - Завод Берда - Zawod Bierda; I - trymestr 1892; Druga była zidentyfikowana w oddzielnym wątku. Pozostałe dwie również pochodzą z fabryki amunicji w St.Ptetersburgu, co do dostawców, to nie wiem.
Saperki Napisano 30 Kwiecień 2020 Napisano 30 Kwiecień 2020 П- odlewnia mosiądzu, Sankt Petersburg Б- zakład Bierda K- kolczugijski zakład, obwód Wladimirski Ф- Towarzystwo zakładów franko-rosyjskich Sankt Petersburg (dawniejszy zakład bierda)
Pytanie
Jndiana Jones
Mosinki chyba pierwsze i najstarsze jakie widziałem niestety nic nie wiem o producentach, gdzie je wyprodukowano i czy są rzadkie. Pomóżcie z góry dziękuję
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.