bialawy Napisano 22 Kwiecień 2020 Napisano 22 Kwiecień 2020 Witam Lasy odblokowanie to do lasu A tu podczas spaceru pod drzewem leży takie cudo. Ważylo z 10kg. Grubość stali ok 3-4cm. Średnicy ok 25cm. Ma ktoś pojęcie co to mogło być? Pozdrawiam
mkduch Napisano 22 Kwiecień 2020 Napisano 22 Kwiecień 2020 podobne do nie wiem jak to nazwać dekla od koła od któregoś isa czy innej pancerki
bialawy Napisano 22 Kwiecień 2020 Autor Napisano 22 Kwiecień 2020 No i kolego mnie naprowadziłeś... Normalnie ten Josif Stalin mnie prześladuje... wczoraj gąska a dziś kopułka od pierwszego koła gąsiennicy... toż to jakieś przeznaczenie... Może to być to? Ciekawe jakiej to było średnicy w oryginale bo póki co nie znalazłem takiej info. Pozdrawiam Ps. No i jak to było mocowane? Nakręcane?
bialawy Napisano 24 Kwiecień 2020 Autor Napisano 24 Kwiecień 2020 No i emocje trochę opadły ale okazuje się, że nie tylko w ISU 152 (SU 152) taka osłona koła napędowego była stosowana. Także w ciężkich czołgach typu KV-1 lub podobnych. Ale kawał złomu jak znalazł Swoją drogą ważył konkretnie: 10-15kg
bialawy Napisano 24 Kwiecień 2020 Autor Napisano 24 Kwiecień 2020 W związku z powyższym mam pytanie - czy ktoś może posiada wiedzę czy w danych czołgach (ISu, SU, KV...) ta osłona koła napędowego miała różne średnice czy stosowana była zamiennie ze względu na podobny czy ten sam wymiar koła? Ja tak z ciekawości bo mnie zaczęło to bardziej interesować skoro już się kawałek złomu widziało. No i teraz zaczął się proces dociekania skąd/po co/dlaczego/jak? ;-) Pozdrawiam z góry dziękując za wszelką pomoc :-)
Pytanie
bialawy
Witam
Lasy odblokowanie to do lasu A tu podczas spaceru pod drzewem leży takie cudo. Ważylo z 10kg. Grubość stali ok 3-4cm. Średnicy ok 25cm. Ma ktoś pojęcie co to mogło być?
Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.