Damianator Napisano 15 Marzec 2020 Napisano 15 Marzec 2020 cześć, czy ktoś spotkał się z głową lwa w takiej formie i jest mi w stanie coś o niej powiedzieć? zaokrąglony kształt sugeruje mi, że była przymocowana do jakiegoś sztandaru lub mebla
Damianator Napisano 15 Marzec 2020 Autor Napisano 15 Marzec 2020 1 godzinę temu, Erih napisał: Okucie meblowe. i w jaki sposób mogło być mocowane? bo nie ma żadnego otworu na gwoździk/nit
Erih Napisano 16 Marzec 2020 Napisano 16 Marzec 2020 Na zacios, te dwie małe blaszki z tyłu. Oczywiście funkcja wyłącznie dekoracyjna.
Damianator Napisano 16 Marzec 2020 Autor Napisano 16 Marzec 2020 dziękuję za sugestie! moje wątpliwości wynikają stąd, że znalazłem identycznego lwa jak mój, z mocowaniem wskazującym na klamrę. mój różni się wyłącznie mocowaniem. https://archiwum.allegro.pl/oferta/lew-cesarski-napoleon-i7378132011.html?fbclid=IwAR1dLMmzY5iDfDIGiXGOq2o61byYJULh4vjJTOxOij8JV-YiJBv-moS75nE
Pytanie
Damianator
cześć, czy ktoś spotkał się z głową lwa w takiej formie i jest mi w stanie coś o niej powiedzieć?
zaokrąglony kształt sugeruje mi, że była przymocowana do jakiegoś sztandaru lub mebla
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.