karmazo4@wp.pl Napisano 11 Marzec 2020 Napisano 11 Marzec 2020 Dzień dobry , proszę o pomoc w identyfikacji poniższych ozdób , to znaczy w przybliżeniu z jakiego okresu pochodzą , kto takie wytwarzał , na jakich elementach mogły być one użyte.. . Nurtuje mnie zwłaszcza blaszka w kształcie rozgwiazdy albowiem jeżeli była to jakaś nabijka grawera powinna być z jednej strony a tutaj jest obustronna oraz to że wszystkie ozdoby są prawdopodobnie z miedzi co według mnie jest rzadkie ponieważ z reguły powinny być mosiężne ewentualnie ze srebra , trzecia rzecz to że jest to chyba ręczna robota , może ktoś ma albo widział podobne lub ma jakieś informacje , z góry dziękuje
Pytanie
karmazo4@wp.pl
Dzień dobry , proszę o pomoc w identyfikacji poniższych ozdób , to znaczy w przybliżeniu z jakiego okresu pochodzą
, kto takie wytwarzał , na jakich elementach mogły być one użyte.. . Nurtuje mnie zwłaszcza blaszka w kształcie rozgwiazdy
albowiem jeżeli była to jakaś nabijka grawera powinna być z jednej strony a tutaj jest obustronna oraz to że wszystkie
ozdoby są prawdopodobnie z miedzi co według mnie jest rzadkie ponieważ z reguły powinny być mosiężne ewentualnie ze srebra
, trzecia rzecz to że jest to chyba ręczna robota , może ktoś ma albo widział podobne lub ma jakieś informacje , z góry dziękuje
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.